a város 13 részén

2021.06.15. 20:39

Ismét irtják a szúnyogokat Szegeden

Múlt héten a Katasztrófavédelem, most Szeged városa megbízásából irtják a szúnyogokat.

delmagyar.hu

Fotó: Munkatársunktól

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata már korábban közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy Szeged közigazgatási területén légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek június 15-én az esti órákban, hiszen a város szerződést kötött egy, a szúnyoggyérítésre képesítéssel rendelkező céggel.

Ennek mi is tanúi lehetünk még ezekben a pillanatokban is. Az más kérdés, hogy mennyire fogjuk érezni a hatását, hiszen úgy tűnik, nem csökken a vérszívók száma.

Fotó: Munkatársunktól

A szúnyogirtás egyébként az alábbi területeken zajlik: Hattyas-Kecskés telep, Gyálarét, Baktó, Tápé, Újszeged, Mihálytelek, Sziksósfürdő, Szőreg, Tompasziget, Belváros, Alsóváros, Felsőváros, Kiskundorozsma.

Ahogy más hasonló akciók alkalmával, itt is hangsúlyozták, hogy a kijuttatott csekély mennyiségű készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, a melegvérű állatokra és az emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában