cukrászdák és vendéglátó vállalkozók jelentkezhetnek

2021.06.10. 11:14

Keresik a megye legjobb tortáját

A megyei önkormányzat június 4-én, a trianoni békediktátum 101. és a megye névváltoztatásának első évfordulójára meghirdette a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyt. Kreatív, izgalmas ötleteket, lehetőleg Csongrád-Csanád járásainak gyümölcseivel készült, jellegzetes ízvilágával bíró, vagy a megyé­vel összefüggésbe hozható tortákat várnak a szervezők.

Csongrád-Csanád megye cukrászdái július 15-ig jelentkezhetnek a versenyre. Illusztráció: Mirkó István/MW

Fotó: Mirkó István

A szakmai zsűri kétfordulós értékelés után hirdet végeredményt: az elsőben a nevezett tortákból járásonként választják ki – anonim módon – a nyertest, majd a második körben a járások győztes tortái közül kerül ki végül a megye legfinomabbja. A pályázat díjmentes és nyitott minden, a megyében működő cukrászda számára.

A versenyre azonban csak cukrászdák vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások jelentkezhetnek – a határidő: július 15. –, magánszemélyek nem, valamint mindenki maximum 2 tortával nevezhet.

Koprodukcióban ké­­szült, több személy ötlete és összefogása révén született süteménnyel is be lehet szállni a megmérettetésbe. A végső nyertes lesz idén Csongrád-Csanád Megye Tortája. A győztes receptet a cukrászdák számára biztosítják majd. Érvényes a jelentkezés, ha a nevezési lap, a recept, a technológiai leírás és az árkalkuláció is megérkezik a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában