Szeged

2021.06.21. 18:13

Két keréken vándorolt az irodalom a fesztiválon – Fotók

Ifjúsági programok, kerékpáros emléktúra, gasztroirodalmi anekdotázás és retro-party is szerepelt az első szegedi Tricikli Fesztivál programjában. Az irodalom kerékpáron gurult egyik helyszínről a másikra.

K. K.

Fotó: Kuklis István

Első alkalommal, ám hagyományteremtő céllal szervezett mozgó irodalmi fesztivált a Megálló Közösségi Ház, a Jazz Kocsma és a Grand Café közössége Szegeden szombaton. A programsorozat a MASZK Egyesület által működtetett közösségi térben kezdődött, ahol az ifjúságnak kínáltak sokszínű kulturális csemegét. A családok a napvitorlák árnyékában, piknikhangulatban tekintethették meg Kollár Árpád papírszínházi előadását, Szabó Imola Juliannával hallgathattak beszélgetést a gyerekirodalomról és az illusztrációs trendekről, majd pedig Darvasi László mutatta be Pálcika, a detektív című regényét.

Fotó: Kuklis István

– A legfőbb célunk az volt, hogy a hosszas bezártság után a három szervezet közösségét egyszerre mozdítsuk ki, lehetőséget biztosítsunk számukra a megismerkedésre. Ezért is lett Tricikli Fesztivál az elnevezés, hogy utaljunk a három helyszínre – mondta el lapunknak Petró Annamária főszervező. A közösségi házból kora délután Darvasi László és Balog József, a MASZK Egyesület elnökének vezetésével Baka István kerékpáros emléktúra indult, mely során az 1995-ben Szegeden elhunyt költőhöz kötődő helyszínek és emlékek nyomába eredtek.

Fotó: Kuklis István

Azt követően gasztroirodalmi program várta a résztvevőket a Jazz Kocsmában. Cserna-Szabó András gulyásfőzés közben anekdotázott a megjelenteknek, beszélgetőtársa Bíró-Balogh Tamás volt.

– Régi vágyunk volt, hogy Cserna-Szabó András ellátogasson a Jazz Kocsmába, nagy örömünkre most összejött. Egyébként minden résztvevő művész nagy lelkesedéssel fogadta el a meghívásunkat a fesztiválra – fejtette ki Szutorisz Szabolcs, a fesztivál másik főszervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában