Szeged

2021.06.15. 10:00

Kmetovits János Andrásnak állított emléket a Fekete István Általános Iskola

Kmetovits János András harminchat évig volt a szegedi Fekete István Általános Iskola pedagógusa.

Munkatársunktól

Az életerős sportember tavaly decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt, emlékére az iskola vezetősége emléktáblát állított. Az emléktábla Preradovic Stefan szobrászművész alkotása. A pedagógus 1984-ben végzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés–biológia szakán.

A Fekete István Általános Iskolában kezdte tanári pályáját, testnevelő tanárként, osztályfőnökként, igazgatóhelyettesként is kivette a részét a munkából és az intézmény életéből. Az elmúlt 36 évben nemzedékeknek adta át a sport szeretetét, a mozgás örömét. Számtalan versenyeredmény bizonyítja, hogy mindezt sikerrel tette. Sokféle sportágat szerettetett meg a gyerekekkel: úszást tanított, kerékpártúrákat szervezett, lányfoci és kézilabda szakkört vezetett, a Szatymazi SE judo szakosztályának utánpótlásedzője volt, asztalitenisz-, futball- és atlétikaversenyekre vitte a diákokat. A tehetséges gyerekeket biztos kézzel irányította a versenysport felé, minden volt diákjára emlékezett.

Kmetovits János András emlékét egy tölgyfából vésett emléktábla őrzi az iskolában. Fotó: Karnok Csaba

– Segítőkész, jó kollégánk volt Kmetovits János András, emlékére emléktáblát készíttettünk és helyezünk el, valamint a következő tanévtől a tanulók számára őszi iskolai sportversenyt rendezünk

– mondta lapunknak Kispéterné Kotogán Erzsébet igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában