Bő egy hónapja történt szinte ugyanaz Makón és Magyarcsanádon

2021.06.22. 13:40

Még keresik a szemetelőt

Több mint egy hónapja szinte egymást követően történt két hasonló eset Makón, illetve Magyarcsanádon: egy-egy területet nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékkal hordtak tele. Mindkét helyen előkerültek a szemét közül személyes adatokat tartalmazó dokumentumok, de a tettesek még nem.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Egyelőre nem tudjuk, mibe került, mert még nem készült el a számla, de biztosan nagy összeg szerepel majd rajta – mondta Farkas János magyarcsanádi polgármester azzal kapcsolatban, hogy sikerült elszállíttatni a faluban május elején illegálisan lerakott hulladékot. Mint akkor megírtuk, legalább öt köbméternyi szemétről volt szó. Volt benne vegyesen mindenféle dolog, első ránézésre úgy tűnt, hogy egy ház kiürítéséből származó régi bútorok, használati tárgyak és személyes holmik összessége került ide. Utóbbiak között találtak nevet, címet és más személyes adatokat tartalmazó leveleket, számlákat, sőt orvosi zárójelentéseket is.

Az eset azért keltett nagy feltűnést, mert alig néhány nappal korábban, április végén Makón, a Honvéd városrészbeli Sarkantyú utcán is történt hasonló.

Az ottani üres telek egyik társtulajdonosa, Jakab László korábban is tapasztalt hasonlót, de mostanra elege lett belőle, hogy folyton őt szólítják fel a hulladék elszállítására. Kutakodott a szemétben, és ő is talált beazonosításra alkalmas leveleket – kiderült egyébként, hogy három, ugyancsak honvédi, közelben lakó emberről van szó. Amint láttuk, azóta itt is sikerült rendet tenni: a szemetet elvitték, a telken álló romházat lebontották, már csak annak törmelékei vannak ott. Mi több, drótkerítéssel el is zárták a területet.

A magyarcsanádi és a makói esetben az is közös, hogy a falu polgármestere, illetve a telek tulajdonosa rögtön, tehát több mint egy hónapja a rendőrséghez fordult azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ha a tettesek előkerülnek, megpróbálják behajtani rajtuk a keletkezett költségeket.

A hatóságnak természetesen átadták a szemét között talált dokumentumokat is. Érdeklődtünk a megyei rendőr-főkapitányságon, hogy sikerrel jártak-e, ám a sajtóreferens azt a tájékoztatást adta, hogy mindkét esetben folyamatban van a nyomozás a Makói Rend­őrkapitányságon.

A szemetet elvitték, a telken álló romházat lebontották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában