Áthelyezik a parkolót a lakóházaktól lehetséges legtávolabbi pontra

2021.06.21. 14:47

Még mindig zúgnak éjjel a kamionok a Picknél

Tavaly ősszel jelentkezett először lapunknál olvasónk a Martonosi utcából a panasszal: éjjelente nem tudnak ablakot nyitni, annyira odahallatszik a Horgosi úton várakozó kamionok kompresszorainak zaja. Azóta több intézkedést is tettek, hogy megszűnjön a probléma, de a végleges megoldást a kamionparkoló áthelyezése jelenti majd.

Farkas Judit

Szeged, Pick érlelõtorony fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Tavaly szeptemberben kereste meg lapunkat olvasónk, Noé Zoltán, aki a Martonosi utcában lakik. Arra panaszkodott: a Pick környékén, a Horgosi úton várakozó kamionok kompresszorának zajától éjjelente nem tudnak aludni, főleg meleg időben, nyitott ablaknál. Akkor felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal, olvasónk pedig azóta az üzem képviselőivel is egyeztetett, több változtatást is eszközöltek, illetve eszközölnek. A parkolási rendet megfordították, megállni tilos táblákat helyeznek ki a Horgosi úton, tervezik a kamionparkoló áthelyezését a telephelyen belül, a lakossági övezethez képest a lehetséges legtávolabbi pontra. Mindezt akkor tudtuk meg, amikor olvasónk pünkösd után másodszor is megkereste lapunkat. Elmondta: itt a nyár, és még mindig előfordul, hogy nagyon zavaró a hanghatás.

Feltettük a kérdést a Pick Szeged Zrt.-nek: lehet-e már tudni, mikor oldódik meg véglegesen a probléma?

– Egy ideje már vizsgáljuk a lehetőségeket, és időközben több intézkedést is megtettünk – erősítette meg az olvasónk által elmondottakat az üzem válaszában. A probléma egy részét az okozza, hogy bár a céghez érkező kamionok vezetőinek figyelmét minden esetben felhívják a kamionparkoló használatára, azt nem mindig veszik igénybe, hanem a Horgosi úton várakoznak. Sikerült elérni, hogy az önkormányzat korlátozó táblákat helyezzen ki, így szankcionálhatóvá válik a kamionparkolás a Horgosi úton. Abban reménykednek, hogy már ez is számottevő javulást eredményez.

A válaszból az is kiderült, hogy már meghozták a döntést: hátrébb helyezik el a jelenlegi kamionparkolót, ami véglegesen megoldaná a problémát. Az új hely a lakóépületektől még távolabb található, hangszigetelő növényzettel is elválasztva. A végleges parkoló kialakításáig még türelmet kérnek a lakosságtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában