Szeged

2021.06.24. 15:42

Mégis megújul a Hulladéklerakó központ

13 millió 111 ezer köbméter ivóvíz fogyott tavaly Szegeden – ez derült ki csütörtökön a városüzemeltetési bizottság ülésén, ahol a Szegedi Vízmű Zrt. előző évi beszámolója is szóba került.

Fotó: Archív fotó: Kuklis István

A szennyvíz kezelt mennyisége 15 ezer 757 ezer köbméternyi volt, miközben az ivóvíz-tisztítási technológiát és az informatikai rendszerét is fejlesztette a cég a járványhelyzetben.

Szó volt még a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó központ energetikai korszerűsítéséről is, hiszen erre korábban uniós támogatást nyert a Szegedi Hulladékgazdálkodás, azonban a növekvő építőipari árak miatt nem elegendő a pénz a beruházásra.

Emiatt az önkormányzat azt tervezte, hogy a munka elmarad, az elnyert pénzt pedig a Rókusi körúti bölcsőde felújítására költik.

Azonban most változást történt, mégis csak lesz munka a központban, mert arra többlettámogatást igényelnek, így a bölcsőde később lesz korszerűsítve.

Emellett a Móra Ferenc Múzeum „…járni csak együtt tudnak” – régészet és néprajz összefüggései című konferenciát szervez, erre pályázatot nyújtottak be, míg a Nádor utcában rekonstrukciós munkálatok várhatók. A Bakay Nándor utca és a Boros József utca sarkán is munkálatok várhatók, ugyanis a kihasználatlan oktatási épületeket egy vállalat irodaházzá és szolgáltatóközponttá alakítja át. A parkolásról pedig mélygarázsok kialakításával gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában