a szervezet elnöki tisztére Kószó Pétert kérték fel

2021.06.02. 17:22

Mindenki számít Vásárhelyen – alapítvány a legrászorultabbakért

„Mindenki számít Vásárhelyen” néven alapítványt hozott létre Lázár János országgyűlési képviselő, aki a szervezet elnöki tisztére Kószó Pétert, Hódmezővásárhely volt alpolgármesterét kérte fel.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Kószó Péter szerdán sajtótájékoztatón beszélt az alapítványról. Az előzményekkel kapcsolatban megemlítette, a húsvét és pünkösd előtt összesen 300 vásárhelyi rászoruló családot támogattak tartós élelmiszerekkel, gyereknapon pedig további 100 gyermek örülhetett egy-egy ajándékcsomagnak.

– Tapasztalataink szerint továbbra is nagy igény mutatkozik az ilyen jellegű segítségre. Úgy érzem, az önkormányzat lemondott a rászorulók támogatásáról, egy bizonyos népréteg kezét elengedték. Sokkal kevesebb segítséget kapnak, a népjóléti keretösszeg is kevesebb. Az elmúlt években megszüntették az idősek karácsonyi és húsvéti utalványát is. Alapítványunk erőnkhöz mérten próbál segíteni – emelte ki.

Az alapítvány kuratóriumi tagjai: Kószó Péter elnök, Korsós Ágnes, Draskovitsné Joó Erzsébet, Nagy István és Ambrus Norbert.

Az alapítvány célja, a szociálisan legrászorultabb családok segítése, a gyermekszegénység enyhítése. Jövőbeni terveik között egy ösztöndíj létrehozása is szerepel, amivel a szegény sorsú diákokat támogatnák.

Szívesen fogadnak felajánlásokat is. Számlaszámuk: 11735067-23559172.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában