garázsvásárt tartottak

2021.06.10. 14:02

Partiscum Club: nők segítenek nőkön – Fotók

A szegedi Partiscum Club sikeres garázsvásárt tartott szombaton, amelyen 150 ezer forint folyt be, amiből 25-30 csomagot állíthatnak össze ideiglenes szálláshelyről kikerült, új életet kezdő családoknak, gyermekét egyedül nevelő anyáknak. Csatlakozni akarnak a Soroptimist International nemzetközi segélyszervezethez.

Imre Péter

A hétvégi garázsvásár bevételéből 25-30 családot támogathat a Partiscum Club. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Szeged talán legfiatalabb, 2019-ben alakult civil szervezete, a nőkből verbuválódott, nőkön segítő Partiscum Club hétvégén rendezte első – a pandémia miatt legalább 1 évet csúszott – garázsvásárát. A 200–500 fo­­rintos tételekből összegyűlt 150 ezer forintból 25-30 csomagot állíthatnak össze.

A Partiscum Clubot a Soroptimist International (SI) inspirálására, a feladatot örömmel vállalva, Nyári Zsuzsa alapította, hogy az új csoporttal a fiatalabb generációt is bevonják a Rotaryhoz hasonló nemzetközi segélyszervezet munkájába.

A hétvégi garázsvásár bevételéből 25-30 családot támogathat a Partiscum Club.
Fotó: Török János

– Felsőfokú végzettségű, szakmával rendelkező nők vannak sorainkban. A politikától távol tartjuk magunkat, célunk, hogy a gyerekeken keresztül a nőknek, illetve úgy is fogalmazhatunk, hogy a nőkön keresztül a gyerekeknek segítsünk – közölte Zsuzsa.

– Jótékonysági eseményeket szervezünk, az első a 2019-es divatbemutató volt a REÖK-ben, bevételével a Szeged Táncegyüttest támogattuk. De mindenki úgy segít, ahogy tud: tagjaink közül volt, aki vércukor- és vérnyomásmérést végzett, fogorvosként dentálhigiénés előadást, míg másik tagunk kézmű­ves-foglalkozást tartott a Családok Átmeneti Otthonában, illetve idegenvezetőként szervezett rendezvényünkön körbevitte a városon az otthon lakóit. Gyűjtöttünk a József Attila iskolának, a Szivárvány Otthonnak, például irodabútorokat, ruhákat, számítógépeket kaptak – sorolta Nyári Zsuzsa.

A garázsvásár jól sikerült, szeptember végén, október elején várható a folytatás, de addig – augusztus végén – megtartják második jótékonysági divatbemutatójukat.

A cél, hogy csatlakozzanak az SI-hez, ami több munkát és több lehetőséget is jelent, ehhez 22 fős tagság szükséges, ami tulajdonképpen már megvan, elkezdődött a csatlakozási folyamat – tudatta már a jelenlegi elnök, Bálint Erika. Akkortól a nevük is változik, SI Club Partiscum Szegedre. Határon túli kapcsolatokkal is rendelkeznek: a Szabadkához közeli Orom község könyvtárának csaknem 1000 kötetet ajándékoztak a szabadkai Soroptimist Clubbal közösen.

– Bárki csatlakozhat hozzánk, mindegy, milyen hivatást űz, csupán jó szándék és segítőkészség kell hozzá. A heterogén tagság szélesíti lá­tásmódunkat, problémakezelési képességünket, egymástól is sokat tanulunk – jelentette ki Bálint Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában