bejelentkezés szükséges

2021.06.25. 09:00

Még mindig telefonálni kell az orvosnak

Továbbra is telefonos konzultáció alapján mérlegeli az orvos, hogy szükséges-e az adott problémával személyesen megjelenni a rendelőben – mondta Bakos Attila, Székkutas háziorvosa a Rádió 7-nek.

Munkatársunktól

Bakos Attila háziorvos elmondta, először továbbra is telefonon kell egyeztetni, ha valakinek problémája van. Archív Fotó: Kovács Erika

Fotó: Archív Fotó: Kovács Erika

A betegvizsgálat, a tanácsadás változatlanul a tavaly megszokottak alapján zajlik, csakúgy, mint a gyógyszerfelírás, e-mailben vagy telefonon kell jelezni há­­ziorvosunk felé az igényeket.

Bakos Attila háziorvos elmondta, először továbbra is telefonon kell egyeztetni, ha valakinek problémája van. Archív Fotó: Kovács Erika

Hat héttel a tábor kezdete előtt kell bejelenteni a kormányhivatal illetékes járási hivatala népegészségügyi osztályánál a napközbeni ellátást nyújtó, azaz napközis táborokat, valamint az „ottalvós” táborokat – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. A programon kizárólag egészséges diák, illetve szervező vehet részt. A 18 év feletti szervezők, segítők kizárólag védettségi igazolvány birtokában vehetnek részt, függetlenül a helyszíntől, a tematikától, a tábor formájától. A tábor működtetésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a tábor területének tisztaságára, fertőtlenítésére. A táborokat augusztus 23-ig kell befejezni.

Továbbra is folyamatosan nyitva az időpontfoglaló. Minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni, és ehhez nem kell semmilyen külön SMS-értesítésre várni. Országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

AstraZenecát már nem lehet foglalni.

Az érvényes regisztrációval rendelkező, még be nem oltott 12–18 évesek, az érvényes regisztrációval rendelkező, Ma­­gyarországon élő külföldiek és az érvényes regisztrációval rendelkező külhoni magyarok is automatikusan tud­­nak foglalni oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában