Helyi közélet

2021.06.29. 12:43

Tetőt javítanak, ablakokat cserélnek Pusztaszeren – Fotók

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Éppen a Pusztabíró házát cserepezzük, én is fent vagyok a tetőn, segítek, amiben csak tudok – mondta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Elárulta: beázott az épület, és önerőből, bontott cserepekkel javítják ki a hibás részt. Ezenkívül zajlanak a Magyar Falu programos beruházások, például a polgármesteri hivatal részleges felújítása, kicserélik a nyílászárókat, aj­tókat és ablakokat egyaránt, korszerűsítik a villamos hálózatot, energiatakarékos lámpatestekkel váltják a régiket. A munkák miatt a múlt héten nem volt ügyfélfogadás, hétfőtől azonban már újra intézhetik ügyeiket a lakosok.

A hivatal mellett két szolgálati lakás felújításán is dolgoznak a szakemberek, amelyeken szintén nyílászárócseréket és belső festést végeznek, illetve az egyik lakásban fűtéskorszerűsítés lesz, új kondenzációs kazánt építenek be.

– Júliusban kezdünk bele a tornacsarnok in-drain rendszerű szennyvíztisztítójának kialakításába, a munka nem tart sokáig, két nap alatt végzünk is vele. A Magyar Falu programban 3,7 millió forintot nyertünk a beruházásra – közölte a polgármester. Hozzátette: ez a projekt azért is fontos, mert a lakosság megtapasztalhatja, milyen előnyei vannak, mert hasonló községi kiépítésére majd szeretnének pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában