Balástya

2021.06.30. 09:12

Virágh István lett az új megyei elnök

A Csongrád-Csanád Megyei Tűzoltó Szövetség a közelmúltban Balástyán tartotta éves küldöttközgyűlését, amelyen 14 önkéntes szervezet képviseltette magát.

Munkatársunktól

20200805 Balástya Virágh István a balástyai önkéntes tűzoltók parancsnoka. Korábban a település díszpolgári címet adott neki. Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Első napirendi pontként az elnökség beszámolóját tárgyalták meg a tavalyi működésről, majd a múlt évi gazdálkodásról szóló beszámolót fogadták el a résztvevők. Dudás Miklós elnök, nyugalmazott tűzoltóezredes lemondását követően Virágh István alelnököt, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjét választották meg a szövetség új elnökének.

– Megtisztelő, de egyben nagyon komoly és nehéz ez a feladat. A szövetség ugyanis az elmúlt időszakban kettéosztódott, kétfelé húzott, ezért újra egy táborba kell összehozni minden tagszervezetet. Alapszabály-módosítás is vár ránk a közeljövőben, valamint a határon túli kapcsolatokat is jobban, intenzívebben kell ápolnunk – taglalta a teendőket Virágh István. Érdekesség, hogy

a balástyai önkéntes egyesület csupán alig több mint 1 évvel fiatalabb az 1950 januárjában alapított falunál, július 1-jén ünnepli 70 éves fennállását.

Az ebből az alkalomból tartandó tűzoltóversenyen – amelyet a szeptemberi balástyai fa­­lunapokhoz kapcsolódva rendeznek meg – Virágh István arra számít, hogy a 24 megyei szervezeten kívül határon tú­­liak, Erdélyből és a Vajdaságból érkezők is részt vesznek majd. A küldöttközgyűlésen er­­ről is egyeztettek a megjelentek, például a tűzoltószerkocsiknak és pilótáiknak is tartanának ügyességi versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában