őszibarack-fesztivált és falunapot tartanak

2021.07.09. 19:29

85 újszülöttet köszöntöttek Szatymazon – Fotók

Egy év kihagyás után ismét megrendezik Szatymaz legnagyobb ünnepét, az őszibarack-fesztivál és falunapot. A kétnapos esemény pénteken a megnyitó ünnepség után az újszülöttek köszöntésével kezdődött.

K. A.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Barna Károly polgármester egyúttal meg is dolgoztatta vendégeit, Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnökét és Farkas Sándor miniszterhelyettest. Ők adták át ugyanis a virágot az elmúlt két esztendő „termésének”, jellemzően az édesanyáknak – a 85-ös népszaporulat nagyon szép szám. A délutáni programban a Four Fathers Acapella együttes térzenéje után kihirdették a pálinkaverseny eredményét, majd a napot DJ Krizs retro bulija zárta.

Szombaton százszámra sütik a palacsintát, bográcsok sorában versenyeznek a birkák, melyik tud finomabbra főni. Lesz sok-sok gyerekprogram, fogatos felvonulás, barackízverseny, megint zenészek és hagyományőrzők költöznek a faluház mögötti óriás nyárfa alá. A fesztivál sűreje persze a nagyszínpadon és környékén zajlik majd, ahol este fél 9-kor Nagy Feró és a Beatrice csap a húrok és a mikrofonok közé.

Az esemény főutcáján a megszokott őszibarackvásár ezúttal elmaradt, a környéken a tavaszi fagykár miatt kevés gyümölcs termett eddig, nem sikerült összeszervezni egy vásárra való barackárust, a későbbi fajták pedig még nem értek be. Mutatóban és kóstolásra azért természetesen lesz belőle a zöldség-gyümölcs kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában