Szeged

2021.07.13. 13:40

A hirtelen lezúduló eső nem okoz többé problémát

A belvíz és a hirtelen lezúduló eső sokszor komoly károkat okozott az ingatlanokban Kiskundorozsmán, most viszont orvosolták a problémát. A csapadékvíz-főgyűjtő csatorna már kész, több utcában pedig készül a csatorna kiépítése vagy kibővítése.

Kiss Anna

Heteken belül elkészülnek a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével.

Fotó: Frank Yvette

Csapadékvíz-elvezető csatornát kap Kiskundorozsmán a Bánomkerti öblözet kilenc utcája – a Széchenyi István, a Zalán, a Kút, a Nap, a Széna, a Ballada, a Palóc, a Majális és a Rigómező utca –, összesen 5301 méteren. Továbbá a korábban a Zsombói útig kiépített szakaszt is kibővítik, így a Vályogos ut­­ca, Czékus utca, volt nagybani piac környékén nagyobb kapacitással tudja fogadni az esővizet a csatornarendszer – minderről Mihálffy Béla önkormányzati képviselő számolt be a Délmagyarországnak.

Jelezte azt is, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 400 millió forintnyi beruházást jelent a településrésznek, az összegből pedig a Negyvennyolcas és a Basahíd utca között a csapadékvíz-főgyűjtő csatorna felújítását és kibővítését is elvégezték. A munkát 1568 méteren a Délút Építő és Bányászati Kft. végezte el.

Mihálffy Béla kiemelte, több évtizedes problémát sikerül így orvosolni Kiskundorozsmán, hiszen a hirtelen lezúduló eső és a belvíz sokszor komoly ká­rokat okozott az ingatlanokban, mert nem volt hová lefolynia a víznek. Megjegyezte,

komoly hiányosságok voltak egészen eddig az esővíz elvezetésében a településrészen, ezt orvosolja a mostani projekt.

Emlékeztetett, korábban már több ütemben megoldották más utcákban az elvezetést, és víztározó is épült a temető mellett, ezeket szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból sikerült megvalósítani. Azóta a tározót újragondolták, hiszen múlt héten írtuk meg, hogy kutyás strandot alakítottak ki ott.

Négyszázmillió forintos beruházás zajlik Dorozsmán. Fotó: Frank Yvette

A programban egyébként most nemcsak Kiskundorozsmán oldják meg a vízelvezetési problémát, hanem Újszegeden és a marostői városrészben is dolgoznak.

Továbbá elvégzik a Kürü sori árok mederburkolását a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon, valamint épül egy három szivattyúállásos átemelő is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nél­­kül eljuthasson a Holt-Marosba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában