10 millió forint összértékben segítik a tanévkezdést

2021.07.22. 13:59

A Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítványtól ezer diák kap 10 ezer forintos sportszer utalványt

Ezer vásárhelyi diákot, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat és valamennyi leendő első osztályost egyaránt 10-10 ezer forintos sportszerutalvánnyal segíti a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány.

Kovács Erika

Kószó Péter elmondta, az állami- és egyházi iskolákban tanulókat is érinti a jótékony akció. Fotó: Kovács Erika

Mint lapunk is megírta, Lázár János országgyűlési képviselő Mindenki Számít Vásárhelyen néven alapítványt hozott létre, amelynek elnöki posztjára Kószó Pétert kérte fel, aki korábban 16 évig volt a megyei jogú város alpolgármestere, illetve több karitatív szervezet alapítója, elnöke.

Kószó Péter csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt a város szociális politikájának változásáról, illetve legújabb akciójukról, amellyel általános iskolásokat támogatnak.

Kószó Péter elmondta, az állami- és egyházi iskolákban tanulókat is érinti a jótékony akció. Fotó: Kovács Erika

– Nagyon sok visszajelzést kapunk, továbbá Lázár János úr is tapasztalja a fogadóóráin, hogy a szociális háló már nem úgy működik, mint korábban, ezért hozta létre az alapítványt. Az az alapfilozófiánk, hogy senkit nem hagyunk az út szélén. Nem lehet Vásárhelyen olyan család, akiknek nincs meg a napi betevőjük. Különösen nehéz időszak a családok életében az iskolakezdés, ami sok kiadással jár. Nekik szeretnénk most segíteni a legújabb akciónkkal – mondta a sajtótájékoztatón Kószó Péter, az alapítvány elnöke.

Összesen 10 millió forintot szeretnének összegyűjteni, amelynek egy jelentős része már rendelkezésükre áll. Ebből az összegből 1000 diákot, köztük az első osztályosokat, valamint a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat ajándékozzák meg 10 ezer forintos utalvánnyal.

– Az adományozás egyaránt érinti az állami, illetve az egyházi iskolában tanulókat is. Az utalványt az augusztus 20-a utáni héten kapják meg a diákok

– mondta Kószó Péter.

Az alapítvány számlaszáma: 11735067-23559172.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában