Helyi közélet

2021.07.02. 18:36

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Mindszenten

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Szórakoztató és drámai pillanatokban vegyes előadásával a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanulói felülírták Zsótér Károly Sándor polgármester eredeti terveit, aki előre megírt, hivatalos beszéde helyett pár személyes gondolatot mondott el a péntek délutáni Semmelweis-napi rendezvényen az Egészségházban. A város vezetője, az egészségügyben dolgozókra utalva, most a hősök napjaként tekint az ünnepre. Úgy véli, a személyes kontaktusban szegényebb közel másfél esztendő után különösen ügyelnünk kell emberi kapcsolatainkra. – Szent Lukács ereje hite, a jóhoz való hozzáállása segítsen meg mindenkit – mondta végezetül a polgármester.

Zsótér Gábor alpolgármester köszöntőjében elmondta:

mentősként különösen jól tudja, mennyire fontos, hogy hálájukat a város nevében is kifejezzék az egészségügyben dolgozóknak.

Hiszen ők személyiségükkel is gyógyítanak, a megfelelő szakmai ismerettel és az empátiával együttesen hatékony munkájuk. Áldozatos hozzáállásuk pedig motiváló erőként hat mindennapjainkhoz. Az ünnepségen átadták a Mindszenti Egészségház infrastrukturális fejlesztéseit, illetve a Szent Lukács domborművet. Ezen kívül megkoszorúzták Bene Ferenc emlékművét. Az orvosprofesszor vezette be egykor a himlőoltást Magyarországon, valamint szervezte meg az ápolók rendszeres képzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában