Fantasztikus képességekkel ruházták fel a résztvevő fiatalokat

2021.07.20. 14:38

Egyre népszerűbb a bordányi médiatábor

A közelmúltban ért véget a minden évben töretlen népszerűségnek örvendő médiatábor Bordányban, amit ötödik éve Gyuris János helyi médiareferens vezet a korábbi résztvevők segítségével.

A. T. J.

Tizenöt bordányi fiatal egy héten át ismerkedett a fotózással és a videózással Gyuris János médiareferens, táborvezető és segítői vezetésével. Fotó: Bordányi Médiatábor résztvevői

Fotó: Bordányi Médiatábor résztvevői

A hagyományoknak megfelelően idén is a bordányi médiatábor indította a fiataloknak szánt nyári programok sorát. A tapasztalatok szerint egyre több fiatal szeretne megismerkedni a fotózás és a filmkészítés világával. A tábor vezetője, Gyuris János helyi médiareferens elmondta, a médiatábor régóta létezik, újkori története ötéves, ő öt éve vezeti.

– Én is folyamatosan igyekszem tanulni, nemrég elvégeztem egy fotósiskolát, így mindig tudok új tudást átadni a fiataloknak – mondta.

Megtudtuk azt is, folyamatosan, a tábori időszakon kívül is érdeklődnek a bordányi fiatalok a média iránt.

– A résztvevők számát tekintve idén rekordot döntöttünk, elértünk a maximális létszámot, amit a technikai felszereltségünk enged. Érdekes, hogy amikor kezdtem, öten voltunk összesen, én és négy gyerek – mesélte a táborvezető.

 

Tizenöt bordányi fiatal egy héten át ismerkedett a fotózással és a videózással Gyuris János médiareferens, táborvezető és segítői vezetésével. Fotó: Bordányi Médiatábor résztvevői

Amellett, hogy az első nap délelőttjén vicces kvíz kérdések mellett János elmagyarázta a fotózás alapjait, a tábor minden lakója kipróbálhatta magát portréfotózás közben. Délután pedig már a tábor filmjének forgatókönyvén dolgoztak. A médiatáborosok minden évben egy kisfilmet készítenek, aminek szereplői a résztvevők. A kisfilm az XKölykök címet kapta, amelyben a szuper képességekkel megáldott fiatalok sárkányának eltűnése okozza a bonyodalmakat. A film után még egy vicces összeállítást is bevágtak az alkotók.

A hét folyamán érdeklődésüknek megfelelően több csoportban dolgoztak. Voltak, akik a film készítésében, mások eseményfotózásban és akadtak olyanok is, akik a szerkesztés folyamatában vállaltak munkát.

Vas Nimród, aki négy éve visszatérő résztvevője a tábornak több társával már mint a táborvezető segítője tevékenykedik egy héten keresztül.

– Mindig érdekelt a fényképezés és a videózás és a társaság is jó, így kapóra jött a tábor. Sokat tanultam az évek alatt – mondta a középiskolás fiú. Nimród szerint azért is kiváló a médiatábor, mert nem kötött, nincs szigorú napirend.

– Kevés a kötelező program, de azon kívül mindenki azt csinál, amit akar. Ha nincs kedved valamihez, nem kell csinálni, nem kötelező. Szerintem, mindannyian jól éreztük magunkat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában