Csongrád-Csanád megye

2021.07.06. 12:35

Ezen a 15 településen irtanak szúnyogot

A múlt héten az országban 110 ezer hektáron, 14 megyében vé­­geztek a szakemberek szúnyogok elleni védekezést célzó kezeléseket.

Munkatársunktól

Sándorfalva 2020.07.09. Szúnyogírtás, szúnyog földi gyérítés Fotó: Török János DM Délmagyarország

Fotó: Török János

A július első napjait jellemző erősen szeles időjárás miatt a tervezett beavatkozásokat több településen is el kellett halasztani. Ezeket a héten pótolják.

A következő napokban Csong­­rád-Csanád megye számos településén lehet majd szú­­nyoggyérítést végző járművekkel találkozni. A permetezéseket az esti, éjszakai órákban végzik.

A mai napon Eperjesen, 8-án, csütörtökön Bakson, Csanyteleken, Deszken, Mártélyon és Mindszenten permeteznek. Július 9-én, pénteken, gyérítést végeznek Szegeden, Algyőn, Csongrádon, Ferencszálláson, Klárafalván, Makón, Maroslelén, Tiszaszigeten és Újszent­ivánon.

A permetszer az emberekre és a melegvérű állatokra sem jelent veszélyt. Fotó: Török János

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a meghirdetett napon a gyérítési munkálatokat, a pótlásra a következő két este valamelyikén kerül sor. A kifejlett szúnyogok ellen használt irtószer kifejezetten lakóterületi, szabadtéri használatra engedélyezett, emberekre, me­legvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt.

A csípő­szúnyogok rendkívül érzékeny rovarok, így egészen kis mennyiségben kell kijuttatni a készítményt, alig több mint fél litert használnak fel hektáronként. Ez a dózis a legtöbb rovarra nincs káros hatással, a méhfélék és a rovarevő madarak legfontosabb táplálékai sem sérülnek a kezelések miatt. A hatóanyag néhány óra alatt le­bomlik, csak a területen lévő szúnyogokat pusztítja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában