Fűtéskorszerűsítés

2021.07.17. 10:44

Figyelni kell a radiátorcserénél

Akinek sikerül szakembert találnia, az általában nyáron csináltatja meg a fűtéskorszerűsítést, akár lakótelepen, akár kertes házban lakik.

Munkatársunktól

20200409 Székesfehérvár Illusztráció Véget ér a fűtésszezon Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Forrás: Fehér Gábor/illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Utóbbinál nem szokott probléma lenni, viszont a központi fűtéses társasházaknál gyakran előfordul, hogy a fűtési szezon kezdetén meglepetés éri a Szetáv-dolgozót, és a lakókat is, mert nem találnak vizet a fűtésrendszerben. Ez általában figyelmetlenség miatt alakul így. A radiátorok cseréjénél le kell engedni a vizet a rendszerből, és ezt néhányan úgy is hagyják, amikor pedig bekapcsolják a távfűtést, azt tapasztalják, hogy nem melegszenek a csövek.

A szegedi távfűtő cég éppen ezért azt kéri, hogy ha valamelyik lakásban fűtéskorszerűsítés zajlik, szóljanak róla a diszpécserszolgálatuknak.

Kóbor Balázs, a Szetáv ügyvezető igazgatója korábban el­­mondta, hogy ezekről a mun­kákról egyébként is szólni kel­­lene a Szetávnak. Az épület bel­­ső rendszerének feltöltéséért fi­­zetni kell, amelyet az átalakítást végző felhasználónak kellene állnia. Ha őt nem ta­lálják, akkor az összes lakóval fizettetik ki az árát, ami egy toronytízemeletes esetében nagyjából ötven­ezer forintot jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában