Hódmezővásárhely

2021.07.08. 15:50

Jövő év március 31-ig jelölték ki a Jovány Busz Kft.-t személyszállítási közszolgáltatónak

A Jovány Busz Kft.-t a hódmezővásárhelyi önkormányzat 2021. március 1-jétől bízta meg a személyszállítási tevékenység végzésével, amit 3 hónapra felfüggesztett a kormányhivatal.

Kovács Erika

Ha a Jovány Busz Kft. nem kapja vissza az engedélyét, akkor a HMSZ Zrt.-re váltják ki – derült ki a véleményező ülésen.

Fotó: Kovács Erika (archív fotó)

A cég június 5-én indította újra a helyi járatait. Az önkormányzati kijelölő határozat július 15-én lejár.

A keddi rendkívüli közgyűlésen új határozatot hozott a közgyűlés, ami szerint személyszállítási közszolgáltatónak 2022. március 31-ig a Jovány Busz Kft.-t jelölték ki.

– 2018 őszén egyetlen pályázóként a Volánbusz Zrt. nyerte el a vásárhelyi személyszállítási közszolgáltatást, az addigi évi 16 helyett 50 millió forintos áron. Nem a pénz volt az egyetlen vitatott téma közöttünk. A Volánbusz a szerződést nem írta alá. Tartottunk attól, hogy a szolgáltatást esetleg ezért leállíthatják, ezért egy alkalommal fizetünk a Volánbusznak, hogy erre ne tudjon hivatkozni. Továbbra sem voltak hajlandóak a szerződést aláírni, ezért a szolgáltatás biztonsága érdekében kénytelenek voltunk egy ajánlatkérést lefolytatni, amit 2020 novemberében Jovány Gyula nyert meg – mondta a közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester.

Mint korábban megírtuk, a Volánbusz Zrt. folyamatosan szolgáltat, egyetlen napra sem állította le a járatait, azóta sem, hogy a Jovány buszok is járnak, mivel, mint ezt többször is leírták, az önkormányzat nem bontotta fel velük az érvényben lévő szerződésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában