Így hűsölnek a négylábúak

2021.07.08. 16:27

Kánikula: strandot nyitottak a kutyáknak Dorozsmán

Nagy az öröm a dorozsmai kutyások körében, hiszen kérésük meghallgatásra talált, így helyben is vihetik strandolni a házi kedvenceiket. A víztározó adta lehetőséget használták ki helyben, miközben a kutyafuttató is egyre fejlettebb.

Kiss Anna

Szeged, 20210708. Kutyastrandot nyitottak Kiskundorozsmán a víztározónál. Képen: Molli. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Basahíd utcai csapadékvíztározó lehetőségeit kihasználva kutyás strandot nyitottak Kiskundorozsmán, hiszen nagy igény volt erre a településrészen élők körében.

– Többen is jelezték felém, hogy szükség lenne a kutyáknak fürdőzési lehetőségre helyben, erre pedig a tározó a legalkalmasabb helyszín számukra, esténként is sokan ott sétáltatják a kutyát. Ezért felvettem a kapcsolatot a tározót kezelő Szegedi Vízmű Zrt.-vel, melynek vezetője nagyon együttműködő volt. Az engedélyezés után egy barátommal rézsűt készítettünk markolóval és rendeztük a partot, így könnyedén le tudnak menni a vízbe a házi kedvencek – számolt be lapunknak Mihálffy Béla önkormányzati képviselő.

Megjegyezte: a Dorozsmán élők szeretik az állatokat és gondozzák is azokat, egy képviselőnek pedig kötelessége elősegíteni az állattartást.

Ottjártunkkor hamar bebizonyosodott, hogy érdemes volt kutyás fürdőt csinálni, a kétéves Molli pont úgy élvezte a hűsítő vizet, ahogyan a pancsoló kislány tehette a jól ismert dal szerint. Gazdája, Dudásné Siklósi Bernadett, a Vidám Nők Klubjának tagja elmondta: örülnek, hogy a képviselő meghallgatta a kérésüket és segítséget nyújtott.

Minden este a tározóban hűsöl a kétéves Molli. Fotó: Frank Yvette

– Minden este itt vagyunk, másokhoz hasonlóan. A legtöbben hétvégén vannak kint, de szerintem szükség lenne arra, hogy többen pórázon tartsák a kutyát, mert a járványhelyzet alatt más lett a szocializáltsága az állatoknak. Nálunk mindig van póráz, valamint az oltási könyvet is a táskába teszem, ha esetleg harapás történne, akkor igazolni tudjam Molli oltottságát. Persze nejlon is van a kutyapiszoknak, sőt a képviselő felé külön kérés volt, hogy egy szemetes is legyen a parton a kutyapiszoknak, szükség esetén pedig cseréljük a zsákot a kukában – osztotta meg lapunkkal Bernadett.

Molli gazdájától azt is megtudtuk, hogy

a klubon belül alakulófélben van egy kutyás közösség is Kárpáti Andrea és Nagy Bernadett koordinálásával.

– Amikor megláttam a Facebookon a hírt, hogy fürdőzési lehetőség nyílt, egyből mondtam a kutyámnak, hogy végre megyünk strandra. Betti imádja a vizet, főleg ilyen melegben – ezt már Barnáné Szűcs Évától hallottuk, aki délelőttönként viszi csobbanni nyolc és fél éves házőrzőjét. Szerinte minden kutyás nevében elmondható, hogy boldogság a strandnyitás.

Ugyanakkor nemcsak a strand, hanem tavaly október óta egy futtató is mozgásteret ad az ebeknek, azt a két dorozsmai önkormányzati képviselő keretéből hozta létre a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Azóta Mihálffy Béla saját keretéből agility eszközöket is vásárolt az állatoknak, valamint napelemes világítást is csináltatott, így sötétedés után is használható a futtató. Lapunknak elmondta, további eszközöket is szeretne beszerezni, valamint jövőbeni célja, hogy az itatási lehetőség is biztosított legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában