Szeged

2021.07.22. 21:26

Kihirdették a felvételi ponthatárokat – Galéria

Izgalommal telt fiatalok sokasága töltötte meg csütörtök este a Dugonics teret. Tavaly a járványhelyzet meghiúsította a Pont Ott Partit, idén azonban ismét lehetőség nyílt rá, hogy zenével és nyereményjátékkal oldva a feszültséget a felvételizők közösen várják a nagy bejelentést.

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése előtt Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese köszöntötte a fiatalságot, akiket hazánk és régiónk jövője és felemelkedése letéteményeseinek nevezett.

Majd nyolc óra után a fiatalok többsége önfeledt ujjongással nyugtázta az óriáskivetítőn közvetített ponthatárokat.

A legmagasabb pontszámok a felvételi eljárás sajátosságai miatt a tavalyi évhez hasonlóan a tanárszakokon alakultak ki, az angol nyelv és kultúra, német és nemzetiségi német nyelv és kultúra képzésre például 472 pontra volt szükség a bejutáshoz. Idén is kiemelten magas pontszám kellett a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakához (435), továbbá a rendszerint nagy népszerűségnek örvendő szakok közül magas pontszám kellett az állami ösztöndíjas helyekre a kommunikáció- és médiatudomány (400 pont), a jogász (433 pont), az általános orvos (414 pont), a fogorvos (405 pont), a kereskedelem és marketing (400 pont), az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (406 pont), a pénzügyi és számvitel (400 pont), a turizmus-vendéglátás (401 pont) nappali munkarendű szakokon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában