Márki-zay péter szerint a „Lázár-sajtó” ezzel is őt támadja

2021.07.06. 19:00

Leesett egy kisgyerek az Európa park játszótéren

Hétfőn délutántól ismét játszhatnak a gyerekek Hódmezővásárhelyen az Európa park játszóterén. A játszóteret pénteken délelőtt zárták le, mert egy kisgyerek leesett az egyik körülbelül másfél méter magasságban lévő elemről. Márki-Zay Péter azt mondta a vasárnapi élő videójában, hogy reméli, hogy nem az újságírók lazították ki a csavart.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

HódmezővásárhelyHétfőn délelőtt még minden egyes játékelem, a hinták, a csúszda, az ovivár és a csúszóhinta is piros-fehér csíkos szalaggal volt körbetekerve, és mindenhová kitették a feliratot: „A játszóeszközöket használni tilos!”

A múlt héten csütörtökön lapunk foglalkozott a hódmezővásárhelyi játszóterekkel. Márki-Zay Péter polgármester elmondta, az önkormányzat egy szakcéggel vizsgáltatta felül az állapotukat.

Az előzetes eredmények szerint a mintegy 40 játszótér közül csak kettőn nincs probléma, mindenhol máshol tártak fel hibákat.

Cikkünk megjelenése után, pénteken történt a baleset az Európa parki játszótéren. Az egyik vásárhelyi iskola nyári táborának programja volt a játszótéri látogatás. Itt esett le egy elsős kisfiú, nagyjából másfél méter magasról, mert a függőleges irányú kapaszkodókötél leszakadt a felső tartóelemről. A kisgyermek nagyon megütötte magát. A játszóteret az eset után lezárták, majd hétfőn délutántól ismét lehetett használni, mert kijavították a hibákat. A polgármesteri hivatal gyorshírszolgálatának tájékoztatása szerint az okozta a balesetet, hogy a csavar eltűnt.

A balesettel Márki-Zay Péter a vasárnap esti szokásos élő bejelentkezésében is foglalkozott.

– Írásos, pecsétes papírunk van róla, hogy ez a játszótér május 13-án tökéletesen rendben volt – mondta a polgármester július 4-én.

– Nem tudom, hogy szabotázs-e. Nem akarom azt mondani, hogy fideszes gonosztevők járják a várost és próbálnak minél több szemetet elszórni és tönkre tenni a játszótereket. Nyilván vannak olyanok, akik ezt feltételezik, de én nem tételezem fel. De azt látom, hogy valaki, akár nem politikai céllal is, de egy csavart meglazított, kihúzott, kárt tett egy játszótérben – mondta.

– A fideszes Lázár-sajtó most ezzel élcelődik, a játszóterek rossz állapotával támad. Nagyon remélem, hogy nem ők lazították ki a csavart – támadta be a játszóterek hibáival foglalkozó újságírókat Márki-Zay Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában