Fesztivál Szabó Ádámmal, Torres Danival és a Latin Combo-val

2021.07.08. 18:42

Már sütik Derekegyházon a palacsintát! – Fotók

Csütörtökön délután már sütötték a palacsintát Derekegyházon. A szokásokkal ellentétben ezúttal nem a szentesi útnál, hanem a művelődési ház melletti területen helyezték el a 15 gáztűzhelyt, ahol folyamatosan dolgoztak a palacsintasütők. A sátor alatt jóval melegebb volt 40 Celsius foknál.

Kovács Erika

Ha valaki szeretne megtanulni palacsintát sütni, Derekegyházon ellesheti a fortélyokat! Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– Tavaly sajnos a pandémia miatt nem volt lehetőségünk a palacsintafesztivál megszervezésére. A mostani, négynapos rendezvényünk mögött komoly szervezőmunka áll, hiszen néhány hete még minden bizonytalan volt – mondta a Derekegyházi Palacsintafesztivál megnyitóján Szabó István polgármester.

– Kívánom, hogy ez a négy nap remekül teljen, mindenki érezze jól magát. Tapasztalatom szerint a nagy meleg és sok munka ellenére a palacsintasütő sátorban is mindig hatalmas a hangulat, tele van a sátor tréfával, vidámsággal, no meg palacsintával. Aki itt süt, az nem magáért süt, hanem a közösségért és mindig jó érzés, ha a palacsintánk mosolyt csal az arcokra.

Kormányos Sándor megyei önkormányzati képviselő a megnyitón azt mondta, sokat gondolkozott, miért is mostanra szervezték a derekegyháziak a palacsintafesztivált.

– Közben rájöttem. Most olyan meleg van, hogy akár tűzhely sem kellene, elég, ha kiáll az ember a napra és pillanatokon belül megsül a palacsinta!

Idén is lesz palacsintakóstolás, a sorban állók fejenként kettőt kaphatnak. Kihelyeztek egy becsületkasszát is, aminek a bevétele jó célt szolgál.

A programokat idén, a pandémiára való tekintettel is, két helyszínen szervezik, a főtéren és a lőtéren. Sztárvendégekben sem lesz hiány. Pénteken Szabó Ádám, a harmonikás, szombaton pedig Torres Dani és a Latin Combo is fellép Derekegyházon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában