délután műsorok

2021.07.03. 13:42

Megrendezhették a falunapot Csengelén – Fotók

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tarthatták meg Csengelén a falunapot. Idén sem a hagyományos pünkösdi időpontban sikerült, de szombaton végre kikapcsolódhattak, lazíthattak a helybeliek, megszabadulva a korlátozásoktól, a betegség okozta félelemtől.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Egyéves kényszerszünet után szombaton, a piactéren falunapot rendezhettek Csengelén. Tavaly a koronavírus miatt elmaradt, és idén sem a megszokott pünkösdi időpontban sikerült, hanem egy kicsit elcsúsztatva. A helybeliek kiszabadultak a járvány fogságából, végre jól érezhették magukat.

Hiányzott

– Már nagyon hiányzott az ilyen felszabadult közösségi rendezvény, mint ez a falunap – vélekedett Regina, aki gyermekeivel, Mátéval és Rékával érkezett. Hozzátette: a kicsiknek is jót tesz, hogy kimozdulhattak, illetve a zenés műsorszámok is vonzották őket, mert maga is volt zenekari tag, fia pedig most tanul furulyázni, de dobolni is nagyon szeretne.

Mátét lefoglalta az előtte tornyosuló nagy adag sült krumpli, de arra a kérdésre, jól érzi-e magát, nagyot bólintott.

Fúvószenekar, mazsorettek

A szombatot a Csengelei Fúvószenekar és a mazsorett csoportok utcai felvonulása indította, majd a megnyitót követően a rendezvénysátorban is a zenés, táncos produkcióké volt a főszerep, egészen délig. Ismert dallamokat, slágereket hallhatott az italával, ételével az árnyékba húzódó közönség. Akadtak olyan számok, melyeket együtt énekelhettek a fúvósokkal, mint a „32-es baka vagyok én”.

Nagy sikert aratott műfajilag is változatos, nívós műsorával a Csólyospálosi Tamburás Együttes, őket az eseményen résztvevő Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is megtapsolta, akárcsak a többi fellépőt.

– Nem is választhattunk más programot, itt a helyünk, itt az egész család: két unokánk muzsikál, kettő táncol – árulta el Mihály és Mária, hozzátéve: jól érzik magukat a falunapon. Közben az egész napos kirakodóvásárban fogytak az ajándékok, a lángosok, kürtőskalácsok, édességek, ékszerek, meg sem lepődtünk, mikor több vásári sátornál olvashattuk a kiírást: bankkártya elfogadóhely.

A gyerekeket ugrálóvár, mászófal, arcfestés és csillámtetoválás várta délután, a felnőtteket pedig a délelőttihez hasonló színvonalú programok, zárásként diszkóval.

Várták

– Nagyon várták már ezt a lazítási lehetőséget a lakosok. Biztos vagyok benne, hogy kihasználták a lehetőséget és jól érezték magukat, kikapcsolódtak, kiszakadtak a hétköznapok munkával, stresszel terhes világából – fogalmazott Tóth Tibor, Csengele polgármestere. Hozzátéve: a következő ilyen alkalomra nem kell sokat várni, augusztus 14-én rendezik meg a Lada-BMW-találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában