Együttműködés

2021.07.09. 17:04

Minden félnek gyümölcsöző ez a kapcsolat

Sikeresen zárult a Pollák Antal Technikum és a metALCOM Zrt. együttműködésének első éve: a középiskolások a szentesi cégnél kaphattak gyakorlati oktatást a duális képzésen belül. Amellett, hogy a diákok profi körülmények között tanulhatják a szakmát, egyben a megfelelő szakember-utánpótlást is megteremtik a vállalatnak.

Majzik Attila

Duális képzés a metALCOM Zrt.-nél. Fotó: metALCOM Zrt.

Forrás: metALCOM Zrt.

– A maximális létszámmal, tizenkét fővel indult a nappali tagozatos távközlési technikus képzésünk szeptemberben. A diákjaink az első évben két napot tanulják az elméletet az iskolában, három napot pedig gyakorlaton töltenek. Ennél a szaknál nem könnyű a termelésbe kerülni, de a metALCOM Zrt.-vel kialakult kapcsolatunknak köszönhetően minden tanulónk ott tudja tölteni a gyakorlatot, ráadásul a cégnél külön erre a célra építettek egy oktatócentrumot is – magyarázta Kovács Attila, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szentesi Pollák Antal Technikumának igazgatója.

Az intézmény vezetője hozzátette, az első félév végén sikeres ágazati alapvizsgát tett diákok tanulói munkaszerződést is köthetnek a céggel, amivel 80-90 ezer forinthoz juthatnak hozzá amellett, hogy élvezik a nappali tagozattal járó előnyöket is.

– Ez a képzési forma előnyös a diákoknak, az iskolának és a cégnek is. A környéken egyedülálló, hogy technikusként száz százalékosan duális képzésben tudnak tanulni a diákok, ezért a következő tanévben is folytatni fogjuk – összegzett az igazgató.

A cégnél egy oktatócentrumot is kialakítottak a diákok számára. Fotó: metALCOM Zrt.

– Nehézkes a munkaerőpiaci helyzet, nehéz megtalálni a megfelelő szakembereket, az utánpótlást. Ezért egyrészt intenzív munkaerő-kereső kampányt folytatunk, másrészt pedig egy hosszabb távú képzési stratégia részeként együttműködünk az Óbudai Egyetemmel és a Pollák Antal Technikummal is – fogalmazott Varga-Berta Dávid, a metALCOM Zrt. projekt program igazgatója.

– Pozitívak az eddigi tapasztalataink, lelkesek a hallgatók. Most folyik a nyári gyakorlatuk, ennek részeként a cég minden területén eltöltenek egy-egy hetet, hogy jobban beleláthassanak a működésünkbe. Úgy gondolom, hogy ez az együttműködés mindegyik fél számára gyümölcsöző, a diákok korszerű képzést, mi pedig megfelelő szakember-utánpótlást kapunk – összegzett Varga-Berta Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában