Rendőrök is járőröznek

2021.07.16. 16:21

Ne letakarjuk, hanem zárjuk szekrénybe értékeinket a strandon

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei visszatérően ellenőrzik a strandok területét, segítséget nyújtva ezzel a lakosságnak – írja a police.hu.

Munkatársunktól

Mórahalom, 20210716. A Csongrád-Csanád megyei rendõrök járõrszolgálata a strandokra is kiterjed. Képen: rendõr és katona járõrözik a mórahalmi strandon. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra. Péntek délután a járőrpáros a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben teljesített szolgálatot a fürdőzők legnagyobb megelégedésére. A rendőrség tájékoztatójából kiderül, a tolvajok kedvelt nyári helye lehet a strandok, uszodák környéke.

Rendőrjárőr és katona a mórahalmi fürdőben. Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei rendszeresen ellenőrzik a strandokat is. Fotó: Frank Yvette

 

Loptak már strandpapucsot, szemüveget, napolajat, esetenként azonban komolyabb dolgokat is, például mobiltelefont, tabletet, pénztárcát.

A tömegben nem feltétlenül tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul vele.

A rendőrség tanácsokkal is szolgál: a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat hagyjuk otthon. A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok sincsenek biztonságban a vízparton, ezért célszerű zárható szekrénybe helyezni azokat. A rendőrök azt javasolják, hogy a parkoló autókban se hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el.

A magunkkal vitt csomagok, táskák, értéktárgyak még rövid időre se maradjanak őrizetlenül. Használjuk az értékmegőrzőt, zárható szekrényt, ha erre nincs lehetőség, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában