Szeged

2021.07.08. 11:19

Nem a Vadasparkból szökött meg a Szegeden rohangáló emu

Egy szegedi sajtóorgánumban tévesen jelent meg a hír, hogy a július 3-án, szombaton, Szegeden kóborló emu a Szegedi Vadasparkból szökött meg. A rendőrség munkatársaink segítségével fogta be az állatot, majd a Szegedi Vadasparkba szállították.

delmagyar.hu

Futótűzként terjedt el a helyi és országos médiában, hogy egy emu kóborolt gazdátlanul Szegeden. A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">rendőrség hivatalos Facebook oldalán megjelent beszámoló ellenére volt, ahol úgy jelent meg a hír, hogy az emu a Szegedi Vadasparkból szökött meg. Ez az információ téves, ugyanis – ahogy a hatóságok közleményében is áll – a madarat a vasúti sínek mentén üldözték az egyenruhások, majd a Vadaspark munkatársainak segítségével sikerült befogni az ijedt állatot.

A befogás után került a Szegedi Vadasparkba, ahol megfigyelik és megpróbálják a hatóságokkal közösen a gazdáját megtalálni. Az ausztrál futómadár származásáról egyelőre nincsenek információink, így bővebb tájékoztatást csak a jövő hét folyamán tudunk adni. Az állat addig is biztonságban van és a Szegedi Vadaspark vendégszeretetét élvezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában