az őszibarackvásár azonban elmarad

2021.07.03. 12:39

Őszibarack-fesztivál lesz Szatymazon

Egy év kihagyás után a jövő hét végén újra megrendezik Szatymaz legnagyobb ünnepét, az őszibarack-fesztivál és falunapot.

Szatymaz az őszibarack hazája. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Ezúttal is a faluházat és környékét lepik el a látni- és hallanivalók. Az esemény főutcáján azonban a megszokott őszibarackvásár ezúttal elmarad. A környéken a tavaszi fagykár miatt kevés gyümölcs termett eddig, nem sikerült összeszervezni egy vásárra való barackárust, a későbbi fajták pedig még nem értek be. A szatymazi gazdák azt javasolták a szervezőknek, halasszák el néhány héttel a nagy barackbeszerzéseket.

A fesztivál eseményeit ez nem befolyásolja, a meghirdetett programok is maradnak. És persze lesz barack is, igaz, csak mutatóba: a zöldség-gyümölcs-kiállításon és a kóstoláson illatozik majd „a mézédes, magyar, szatymazi őszibarack”.

Lesz sok-sok gyerekprogram, fogatos fel­­vonulás, barackízverseny, de nem marad el az újszülöttek köszöntése sem.

Szatymaz az őszibarack hazája.
Archív fotó: Karnok Csaba

Megint zenészek és hagyományőrzők költöznek a faluház mögötti óriás nyárfa alá. Itt egész nap piknikezhet a nagyérdemű a szalmabálákon, de hangszereket is kipróbálhat, vagy beszállhat a tánctanulásba. A fesztivál „sűreje” a nagyszínpadon és környékén zajlik majd, ahol este Nagy Feró és a Beatrice csap a húrok és a mikrofonok közé. Minden program ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában