Helyi sport

2024.05.22. 06:00

Ez volt a realitás Demeter Attiláék számára

Nincs sok idő elmélkedni az olimpiai selejtezőn történteken Demeter Attila számára. A 3x3-as kosárlabda-válogatott hódmezővásárhelyi játékosa tegnap már vissza is utazott Kínába, ahol folytatódik számára a bajnokság, ám Debrecenben felejthetetlen élményeket szerzett.

Vajgely Pál

Demeter Attiláék nagyot küzdöttek, de nem sikerült a továbbjutás a csoportból.

Fotó: Kovacs Peter

Izraeltől kikapott, majd Puerto Ricót azonban legyőzte a magyar 3x3-as férfi kosárlabda-válogatott, amely ezáltal úgy vághatott neki az Ausztria elleni meccsnek, hogy nyer, akkor továbbjut a negyeddöntőbe, és életben tartja olimpiai reményeit. 

A sportág egyik európai gigászának tartott osztrákok azonban  az elejétől fogva kézben tartották a meccset, és meg is nyerték azt, így többek között a Vásárhelyi Kosársuli játékosával, Uros Roszics-csal felálló magyar csapat számára nem sikerült a továbbjutás.

A realitás valóban nem az volt, hogy kijussunk az olimpiára, de a szombati győzelmünkkel megteremtettük ennek az esélyét. Az összeszokatlanság, és a kevés közös készülés megpecsételte a sorsunkat. Érdekes volt, mert Ausztria viszont reálisan számolhatott az ötkarikás kvótával, az osztrák szövetségi kapitány az edzőm a kínai csapatomnál, így láttam, mennyi munkát tesznek bele, és azt gondolom, meg is érdemelték volna a kijutást, a világon is erős csapatnak számítanak – összegzett lapunknak Demeter Attila, a válogatott játékosa. Az osztrák válogatott egyébként végül a negyeddöntőben kikapott Lengyelországtól, a harmadik helyen végzett lengyelek mellett Franciaország és Litvánia végzett a kvótát jelentő dobogón.

Mint a vásárhelyi játékos korábban beszélt róla, nem volt sok idejük a közös készülésre, ám mindezek ellenére is az Amerika-kupa győztes Peurto Ricót sikerült legyőzniük, és Izraellel is szoros meccset játszottak.

Ez az, ami bosszantó, hogy ennyi készülés után is ott vagyunk a nyakukon, sőt, meg is tudunk verni egy ilyen csapatot. Nüanszokon múlik egy-egy mérkőzés, hogy mennyire érezzük egymást a pályán, ezek a finomhangolások sok-sok edzéssel végezhetőek el. Mindettől függetlenül elképesztő meccsek voltak, jó torna volt, felejthetetlen élmény volt a debreceni – tette hozzá Demeter Attila.

Sok ideje nincs a pihenésre, hiszen tegnap már vissza is repült Kínába, ahol klubcsapatával folytatja a profi, 3x3-as bajnokságot, amely novemberig tart. 

A debreceni olimpiai selejtezőn egyébként a magyar női csapat közel állt a kvótához, ám a bronzmeccset végül elveszítette Kanada ellen, így lemaradt az olimpiáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában