Olvasótábor

2021.07.19. 16:10

Ötezer forintért táboroznak egy héten keresztül

A héten zajlik a Somogyi Könyvtár olvasótábora az Északvárosi Fiókkönyvtárában. A könyvszerető gyerekek jelképes összegért vehetnek részt a programon, ahol a különböző regények mellett a robotikával is megismerkednek.

T. K.

Könyvek mellett a robotikával is megismerkednek az olvasótábor résztvevői.

Fotó: Török János

Immár hatodik alkalommal szerveznek a Somogyi-könyvtár Északvárosi Fiókkönyvtárában a nyári olvasótábort. A hétfőn indult ötnapos programra azok a gyerekek kaptak meghívást, akik egész évben lelkesen látogatták a könyvtárat. Az önkormányzat, a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány, a Kultúrkör Egyesület és a Pizza Monkey támogatásának köszönhetően részvételi díjat is alig kellett fizetniük: a jelképes 5 ezer forint még az étkezés költségét sem fedezné.

A tábor első napján Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Röviden fel is vázolta, mi vár rájuk:

délelőttönként egy-egy olvasmány alapján rejtélyes nyomozásokat végeznek majd, délutánonként pedig a modern technológiával – VR-szemüveggel, robotikával és 3D nyomtatással – ismerkednek.

– Ez egy újfajta inger az olvasásra, hiszen az élményeiket életre is kelthetik. A módszert már használjuk egy ideje és úgy tapasztaljuk, hogy ezek a modern eljárások felkeltik a fiatalok figyelmét – magyarázta az igazgató.

A program fő védnöke Tóth Károly önkormányzati képviselő, aki elmondta, a tábor célja, hogy a gyerekek még inkább megszeressék a könyveket.

– Külön öröm, hogy idén ennek a programnak már a felújított könyvtárépület adhat otthont, amely egyébként a városrész népszerű közösségi helye – tette hozzá.

Könyvek mellett a robotikával is megismerkednek az olvasótábor résztvevői. Fotó: Török János

Az első reggel az ismerkedéssel telt. Hamar kiderült, néhányan nem először vesznek részt az olvasótáborban. A 13 éves Kószó Levente például már negyedjére tölti itt a nyara egy részét.

– Azért szeretek ide jönni, mert izgalmasak a programok és mindig szerzek új barátokat. Ráadásul egy csomó könyvvel ismerkedhetek meg, így ötleteket is kapok, mit olvassak legközelebb – mondta. A fiatalember elmesélte, havonta 3-4 könyvet olvas el, főleg krimiket és regényeket. – Még emellett is marad időm arra, hogy gépezzek – tette hozzá mosolyogva.

A hét során a Pagony Kiadó közkedvelt szerzőjével, Wéber Anikóval is beszélgethetnek a táborozók, a zárónapon pedig családtagjaik is csatlakozhatnak a programhoz és egy közös fagyizással zárják a hetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában