Csongrád-Csanád megye

2021.07.01. 15:49

Rekordot döntöttünk áramfogyasztásból

Az elmúlt héten az MVM Démász Áramhálózati Kft. szolgáltatási területén megdőlt a csúcsfogyasztás.

delmagyar.hu

Szeged – 2019.07.03. A nyári villamosenergia fogyasztáshoz nagyban hozzájárulnak a légkondicionáló berendezések. Fotó: Karnok Csaba (KC) - Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Először június 21-én 812 MW-tal a két évvel ezelőtti rekord csúcsbeállítása történt meg, június 24-én még ezt is mintegy 5% százalékkal felülmúlta a rendszerterhelés, így 851 MW számít mostantól a valaha mért legnagyobb csúcsfogyasztásnak – közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft.

A nyári hónapokban a légkondicionálók használata miatt ugrik meg a fogyasztás a kánikulai napokon, télen a borúsabb időjárás, az alacsony hőmérséklet, a korán felkapcsolt világítás miatt növekszik a rendszerterhelés.

Ehhez most a távmunka is hozzájárul, hiszen többen dolgoznak otthonról, több áramot fogyasztanak a lakóingatlanokban is.

Az MVM online tanácsadással segíti ügyfeleit áramszámlájuk és a környezetterhelés csökkentése érdekében. A www.mvmnext.hu/aram oldalon a Háztartások/Tanácsadás menüpont alatt hasznos és pénztárca kímélő energiatakarékossági tippek olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában