Szent Anna-napi búcsú Algyőn

2021.07.23. 19:57

Tánccal, operettel és hideg fröccsel kezdték az ünnepet – Fotók

Az algyői templom védőszentjének, Szent Annának az ünnepéhez – július 26. – közel eső hétvégén minden évben háromnapos programkavalkádot rendeznek a Tisza-parti községben. Pénteken 19 órától a faluház melletti területen kezdődött az ünnep.

K. A. R.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Először a Zsibongó Táncegyüttes, a Délikert Möndörgő Táncegyüttes és a Kender zenekar csalt mosolyt az arcokra és varázsolta pirosra a tenyereket. Pillanatok alatt jó hangulatot teremtettek a magyar gyöngyszemek bemutatásával.

A folytatásban az idén 20. születésnapját ünneplő Parlandó Énekegyüttes kalauzolta a nagyérdeműt az operettek könnyed és játékos világába. Az előadás során Kónya Krisztina és Szélpál Szilveszter is megmutatta utánozhatatlan tehetségét.

Eközben a Szent Anna Terasz gondoskodott arról, hogy megfelelő legyen a folyadékpótlása mindenkinek a melegben. Hideg fröccsel és sörrel kínálták a jelenlévőket, akik éhen sem maradtak, ugyanis vacsorára birkapörkölt és sült hal készült.

Szombaton az ünnep az Ősgyeviek Baráti Körének találkozójával folytatódik, vagyis újra hazatérnek az Algyőről elszármazottak. Délután 5 órától ismét megnyílik a fröccsterasz a faluháznál, a finom borok mellé pedig élő zene párosul a Flash Board Band, Super Colossal és az Elyzium együttesek által. Vasárnap viszont már valóban a templom védőszentjén lesz a hangsúly. 10 órától ünnepi szentmise lesz körmenettel, a misét Balogh Ottó gyulai segédlelkész mutatja be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában