Több órás várakozás

2021.07.13. 10:30

Valamennyit javult a helyzet az átkelőkön

A hét­végi hatalmas torlódás után hétfőre valamennyire javult a helyzet a Csongrád-Csanád megyei határátkelőkön.

Munkatársunktól

A hét­végi hatalmas torlódás után hétfőre valamennyire javult a helyzet a Csongrád-Csanád megyei határátkelőkön.

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Dél­­után Röszke autópálya-határ­átkelőn Szerbia felé egy órát, Magyarország felé ugyanennyit kellett várni. A szerb ha­társzakaszon a többi átkelő zavartalanul üzemelt. Csanádpalotán viszont valamivel rosszabb volt a helyzet.

Aki ott szeretett volna Romániába menni, annak három órát, aki pedig Magyarországra tartott, annak két órát kellett várakoznia.

A határátkelőkön még mindig a szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt lett intenzív a forgalom. A figyelmeztetések ellenére mégis sokan útnak indultak.

Az utazók a várakozási időkről bővebben a rendőrség határ­infó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

A hétvégén történt egy tragikus haláleset is a röszkei átkelő szerb oldalán. A pannonrtv.com értesülései szerint egy német rendszámú autóban utazó török állampolgár lett rosszul, vélhetően a melegtől. A holttestét elszállították a helyszínről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában