Eszközökkel segítik a tűzoltókat

2021.07.27. 11:31

Védőfelszereléseket, rádiókat is kaptak a megyei tűzoltók

Mászóövekkel és speciális rádiókkal is támogatta a megyei önkéntes tűzoltó-egyesületeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szervezeteknek minden segítség jól jön, és aki most nem kapott felszerelést, azokat korábban pénzzel támogatták.

Suki Zoltán

A munkához elengedhetetlen eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók. Fotó: Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után most döntöttek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is. Ez azt jelenti, hogy nem pénzt, hanem valamilyen felszerelést kapnak az egyesületek a hatékony és biztonságos munkavégzéshez.

A munkához elengedhetetlen eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók.
Fotó: Katasztrófavédelem

A Csongrád-Csanád megyei önkéntes tűzoltóságok na­gyobb része kapott most segítséget. A legnagyobbat, összesen 984 ezer forint értékben a mórahalmiak, a legkevesebbet, 28 ezer forintnyit pedig a szegediek. Most azok az egyesületek jutottak több támogatáshoz, amelyek korábban nem, vagy kevesebb anyagi segítséget kaptak.

Az országban összesen pályázható 600 millió forint támogatási összegből 116 millió forint egyedi döntés alapján az önállóan beavatkozó egyesületek támogatására biztosított. A fennmaradó 484 millió forint keretösszegű pályázatra 636 egyesület nyújtott be igényt. Természetbeni támogatást az országban 438 egyesület kapott, összesen 183 millió 200 ezer forint értékben.

Az önkéntesek védőeszközöket és tűz­oltótechnikai berendezéseket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket vagy éppen EDR-rádiókat nyertek.

A pályázati keretösszegből a 13,7 millió forintos maradvány elosztásáról a későbbiekben döntenek.

A katasztrófavédelem azon­ban nemcsak eszközökkel, hanem pénzzel is segíti az egyesületeket, amit akár mű­­ködési költségre, például üzemanyagra is költhetnek. Erről a közelmúltban határoztak, és érdekes, hogy a szegedi szervezet csaknem 630 ezer forintot kapott, a mórahalmiak viszont kimaradtak ebből az osztásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában