Helyi közélet

2021.07.03. 14:41

Veszteséggel számol az SZKHT is

Elfogadta a közgyűlés a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idei évre szóló üzleti tervét. Más városi tulajdonú gazdasági társaságokhoz hasonlóan az SZKHT is veszteséggel tervezi 2021-et, mégpedig 69 millió 766 ezer forint mínusszal.

Szeged, 20190617. Nagy a fű a városban, ami amellett hogy csúnya, jó búvóhely a szúnyogoknak. Képen: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. dolgozói nyírják a füvet a Kálvária téren. A cég fizikai dolgozói fizetésemelést kaptak. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Archív Fotó: Frank Yvette

A gondot a környezetgazdálkodásnál is a koronavírus-járvány okozta, gyakorlatilag a teljes gazdálkodásuk felborult. A tervezett nettó árbevétel erre az évre 1 milliárd 629 millió forint, ami nincs 80 százaléka az előző évinek, azaz több mint 20 százalékos a visszaesés.

A cég fizikai dolgozói fizetésemelést kaptak.
Archív Fotó: Frank Yvette

A határozati javaslatban egyebek mellett azt írták, hogy a gazdasági visszaesés miatt egyre kevesebb pénz folyik be a céghez a konténeres szemétszállításból, kevesebb lesz az önkormányzati megrendelés is, ráadásul, mivel kevesebb az utas a tömegközlekedésben, pótdíjazni sem tudnak annyit, mint korábban.

A cég fizikai dolgozóinak viszont jó hír, hogy júniustól fizetésemelést kaptak, amit az eddig kiosztott jutalmakból és ösztönző bérekből tudtak kigazdálkodni.

A vállalatnál 421 ember dolgozik. Közülük 18-an közmunkások. Jut pénz a krematórium részleges felújítására és a közlekedésszervezési divízió épületének energetikai korszerűsítésére, valamint néhány új gép beszerzésére is. A társaságnak van hosszú lejáratú hitele, és kihasználták a hitelmoratóriumot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában