#gazdaság

2021.08.22. 15:38

515 millió forintból kapott új piacot Sándorfalva

Korszerű, minden igényt kielégítő piacot kaptak a sándorfalviak, akik ugyan már féléve használják a teret, de annak hivatalos átadására csak most került sor. A vidékfejlesztése most nagy hangsúlyt kap, több mint 4 ezer milliárdból fejlesztik a falvakat és a kisvárosokat.

Kiss Anna

Nemcsak árusítóhely, hanem közösségi tér is egyben a komplexum. Fotó: Frank Yvette

515 millió forintból kaptak új piacteret a sándorfalviak több pályázati forrás segítségével. Bár a négyegységes épület, az Irénke csarnok, a kofasor és a kutura nevű épület már félévvel ezelőtt elkészült, azonban az ünnepélyes avatást vasárnap tartották meg Sándorfalván Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesének, valamint Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökének jelenlétében.

Nemcsak árusítóhely, hanem közösségi tér is egyben a komplexum. Fotó: Frank Yvette

Az eseményen a miniszterhelyettes arról beszélt, hogy a kormány sokat áldoz arra, hogy a vidéki települések minél fejlettebbek legyenek és a vidék visszanyerje az értékét, éppen ezért a következő években 4276 milliárd forintot költenek a falvakra, kisvárosokra.

Farkas Sándor kiemelte: a megyében nincs párja a sándorfalvi piacnak, amely nemcsak az árusítást teszi lehetővé, hanem közösségi térként is szolgál. Jelezte: példaértékű az a fejlődés, amelyen Sándorfalva megy keresztül, valamint az is, hogy két asszony vezeti a várost, ilyen szintén nincs máshol Csongrád-Csanádban.

A megyei elnök is a fejlesztések sorát és a kiváló településvezetést méltatta, ugyanakkor beszámolt arról is, hogy bőven van még mit tenni a településen, melyben a megyei önkormányzat partner lesz. Gémes László megjegyezte: ahhoz, hogy ez a piac elkészülhessen, sokat lobbizott Farkas Sándor, így minden tervet valóra tudtak váltani.

Ugyanakkor az 515 milliós beruházásból még egy 100 millió forintos építkezés hátravan, az üres területre húznak fel hamarosan egy épületet. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester arra kérte a helyieket, hogy használják minél többet a piacteret, mert csakis így lesz értéke annak, amit 2014-ben megálmodtak. Hozzátette: azt várják, hogy a most átadott létesítmény által bevétele lesz az önkormányzatnak, amelyet utak, járdák, csatornák fejlesztésére tudnak majd fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában