A gyerekklinikáért futnak

2021.08.27. 15:59

A gyerekklinikát támogatják a jótékonysági futás bevételeiből

A Szegedi Gyerekklinikának szerveztek jótékonysági futást tűzoltók, mentősök, rendőrök és orvosok. A száz kilométeres kihívás utolsó három körébe bárki beszállhat majd, és akár rajtszámot is vásárolhat.

Suki Zoltán

Fotós: Frank Yvette [email protected]

Tűzoltók, mentősök, rendőrök és orvosok döntöttek úgy, hogy jótékonysági futást rendeznek a Szegedi Gyerekklinika javára. Ménesi Zoltán tűzoltó lapunknak elmondta, hogy száz kilométert fognak futni majd szeptember 18-án.

A négyfős csapatok a Szegedi Tűzoltóságtól indulnak majd, és Algyőn át Makóig futnak, ahol visszafordulnak és a szegedi ligetet veszik célba.

Itt még három kört kell teljesíteniük, hogy meglegyen a száz kilométer, és ebbe a három körbe már mindenki beszállhat, és akár rajtszámot is vásárolhat magának.

Mentősök, tűzoltók, rendőrök és orvosok futnak a klinikáért. Fotó: Kuklis István

A szponzoroktól és az adományozóktól érkező bevételt pedig a gyerekklinika alapítványa kapja.

Az egyik orvos a csapatból Vizi András gyermeksebész lesz, akinek nem ez az első ilyen akciója. Korábban a 4en a Kéken nevű kihívást teljesítette, amikor a Kéktúra vonalán futottak a balesetet szenvedett gyermekek gyógyulásáért. A rendkívüli teljesítménnyel akkor nem egyszerűen a sport fontosságára, az egészség védelmére és Magyarország világhírű Kéktúra útvonalára hívják fel a figyelmet, ennél sokkal fontosabb missziójuk van.

Az orvoslás „szürke zónájában” kapcsolják fel a villanyt, hogy észrevegyük: a gyermek-traumatológiai ellátás fejlesztése életeket menthet.

A National Geographic által 2020-ban a világ 25 legjobb utazási célpontja közé beválasztott Kéktúra 1168,3 km-es északi útvonala 27 szakaszból áll és 343 óra és 10 perc alatt teljesíthető túratempóban, de az itten futás természetesen nem tart majd ennyi ideig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában