A gyerekklinikáért futnak

2021.08.27. 15:59

A gyerekklinikát támogatják a jótékonysági futás bevételeiből

A Szegedi Gyerekklinikának szerveztek jótékonysági futást tűzoltók, mentősök, rendőrök és orvosok. A száz kilométeres kihívás utolsó három körébe bárki beszállhat majd, és akár rajtszámot is vásárolhat.

Suki Zoltán

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Tűzoltók, mentősök, rendőrök és orvosok döntöttek úgy, hogy jótékonysági futást rendeznek a Szegedi Gyerekklinika javára. Ménesi Zoltán tűzoltó lapunknak elmondta, hogy száz kilométert fognak futni majd szeptember 18-án.

A négyfős csapatok a Szegedi Tűzoltóságtól indulnak majd, és Algyőn át Makóig futnak, ahol visszafordulnak és a szegedi ligetet veszik célba.

Itt még három kört kell teljesíteniük, hogy meglegyen a száz kilométer, és ebbe a három körbe már mindenki beszállhat, és akár rajtszámot is vásárolhat magának.

Mentősök, tűzoltók, rendőrök és orvosok futnak a klinikáért. Fotó: Kuklis István

A szponzoroktól és az adományozóktól érkező bevételt pedig a gyerekklinika alapítványa kapja.

Az egyik orvos a csapatból Vizi András gyermeksebész lesz, akinek nem ez az első ilyen akciója. Korábban a 4en a Kéken nevű kihívást teljesítette, amikor a Kéktúra vonalán futottak a balesetet szenvedett gyermekek gyógyulásáért. A rendkívüli teljesítménnyel akkor nem egyszerűen a sport fontosságára, az egészség védelmére és Magyarország világhírű Kéktúra útvonalára hívják fel a figyelmet, ennél sokkal fontosabb missziójuk van.

Az orvoslás „szürke zónájában” kapcsolják fel a villanyt, hogy észrevegyük: a gyermek-traumatológiai ellátás fejlesztése életeket menthet.

A National Geographic által 2020-ban a világ 25 legjobb utazási célpontja közé beválasztott Kéktúra 1168,3 km-es északi útvonala 27 szakaszból áll és 343 óra és 10 perc alatt teljesíthető túratempóban, de az itten futás természetesen nem tart majd ennyi ideig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában