Átadták a Pedagógiai Díjakat

2021.08.30. 19:15

A pedagógus hivatás nem csak munka, de életcél is

Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, Bedő Tamás polgármester és Miklós Anikó, a tankerületi igazgatója köszöntötte a pedagógusokat Csongrádon.

Munkatársunktól

Pedagógus napi ünnepség Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Mindhármuk beszédében közös pont volt a koronavírus-járvány előző tanévre gyakorolt hatása. Farkas Sándor azt emelte ki, hogy ez a külső változás alapvetően befolyásolta a tanárok és diákok életét is, valamint rámutatott, a gyerekek is ráismertek, hogy az iskola nem csak a tanulás színtere, de egyben a találkozásé és a közösségi életé is.

Bedő Tamás szerint sokan a járványhelyzet során értették meg, hogy milyen összetett a pedagógiai dolgozók hivatása. A polgármester kiemelte, a város elkötelezett az oktatási intézmények fejlesztése mellett, ezért 2021-től évente minimum 8 millió forintot fordítanak kültéri játszóeszközök beszerzésére.

A tankerület nevében Miklós Anikó mondott köszönetet a pedagógusoknak. Hangsúlyozta, a diákok, a szülők és a tanárok összefogásával eredményesen tudták zárni az előző tanévet. A pedagógusi pályával kapcsolatban pedig azt mondta, hogy nélkülözhetetlen hozzá az elkötelezettség, rátermettség, az odaadás és az elhivatottság.

– Ez a hivatás nem csak a munkánk, de egyben az életcélunk is, és ezt csak szívvel-lélekkel lehet eredményesen végezni

– összegzett a tankerület vezetője.

A hála szavai után a városi elismeréseket adták át: Georgiádes Márta, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola tanítója, igazgatóhelyettese, Pappné Hajas Ibolya nyugalmazott tanárnő, Bimbóné Piti Éva a Hódmezővásárhelyi SzC Sághy Mihály Technikumának igazgatónője és a Bokrosi „Napsugár” Tagóvoda nevelőtestülete kapta a Pedagógiai Díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában