Hirdetőtáblán tájékoztatják a lakosokat az új lehetőségről

2021.08.15. 10:00

Ambrózfalván is lesz kedvezménykártya

Ambrózfalva képviselő-testülete volt az egyetlen a járásban, amely elutasította a kedvezményeket biztosító Makó Térségi Kártya bevezetését polgárainak. Most úgy tűnik, mégis bevezethetik.

Szabó Imre

Hamarosan igényfelmérést végeznek a faluban, hogy tudják, mekkora az igény a kártyára. Fotó: DM

Mégis lehet Makó Térségi Kártyája az ambrózfalviaknak – tá­­jékoztatta a Délmagyaror­szágot Dorotovicsné Gulyás Ju­­dit polgármester. Emlékezetes, hogy Ambrózfalva kivételével már korábban mindegyik Makó térségi település képviselő-testülete úgy döntött, hogy polgáraik igényelhetnek az önkormányzaton keresztül ilyen kedvezménykártyát. Az ambrózi testület anyagi okokból zárkózott el, de egy magánfelajánlás segített megoldani a problémát.

A jelentős kedvezményekre jogosító dokumentumot a Ma­­ros-parti városban már nép­­szerű Makó Kártya mintájára találták ki a környező települések lakóinak.

Felmutatásával a Hagymatikum für­­dőbe harmincszázalékos ked­vezménnyel lehet bejutni, a Hagymaház mozijába, a nyári zenés fesztiválra és a Maros kalandparkba tíz százalékkal olcsóbban vásárolhatnak belépőt a kártyatulajdonosok, a múzeum felnőtt belépőjegyét 1200 helyett 700 forintért válthatják meg, a lombkoronasétányét pedig 500 helyett 300 forintért.

Ehhez az érintett önkor­mány­zatoknak mindössze a kár­­tyák előállításának egyszeri, darabonként 500 forintos költségét kell vállalnia. Ebben ajánlott segítséget a Makó Híradónál dolgozó újságíró kollégánk, az ugyancsak ambrózfalvi Nagy Szabolcs, aki közösségi oldalán bejelentette, hogy ha a testület meggondolja magát, kész saját zsebből finanszírozni az első 50 kártya költségét. A polgármester most elmondta, ennek nyomán újratárgyalta a képviselő-testület az ügyet, és úgy döntöttek, csatlakoznak a kedvezménykártya-rendszerhez. Az erről szóló értesítést hamarosan el is küldik a makói önkormányzatnak.

Ami a megvalósítást illeti, hamarosan igényfelmérést vé­geznek a faluban – a szokásos módon, hirdetőtáblán meghirdetik, hogy aki igényli a kártyát, jelentkezzen a községházán.

Ha kiderült, hányan kérik, tájékoztatják a felajánlást bejelentő Nagy Szabolcsot, aki az önkormányzat számlájára utalhatja a szükséges összeget. Ha esetleg 50-nél is többen jelentkeznének, az sem gond, a testület tagjai felajánlották, hogy az ezt meghaladó létszám költségeit saját zsebből fedezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában