Komfortosabbak lettek a körülmények

2021.08.16. 16:58

Átadták a Dáni utcai idősklubot

Csaknem 45 millió forintból újíttatta fel a szegedi önkormányzat a Dáni utca 2-4. szám alatti idősek klubját, amit hétfőn adtak át.

Munkatársunktól

Az átadón Vajda Júlia énekelt. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Csúcs Áron, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás igazgatója lapunknak elmondta, hogy összesen hat idősklubot újítottak fel a városban, amire összesen 370 millió forint támogatást adott a magyar állam és az Európai Unió. Ezt a szegedi önkormányzat 53 millió forinttal pótolta ki.

Az átadón Vajda Júlia énekelt. Fotó: Kuklis István

A klubokban felújították a padlóburkolatot, kicserélték a nyílászárókat, felújították a gépészetet, az elektromos hálózatot és festettek. Az összes helyiség akadálymentes lett, egy mozgássérült mosdót is kialakítottak.

Ezeken kívül teljesen felújították a tálalókonyhát és új bútorokat használhatnak mostantól a nyugdíjasok. A Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás az intézményeket felszerelte laptopokkal és tévékészülékekkel is.

A Dáni utcain kívül felújították még az Alsó kikötő soron, a Kereszt­töltés és a Bölcs utcában lévő klubokat, valamint a Gáspár Zoltán utcában és a Kossuth Lajos sugárúton lévőt. Amíg a munka tartott, csereklubban töltötték a napjaikat az idősek az Alsó kikötő soron, a Balajthy utcában és a Vértói úton kialakított intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában