Orgonák éjszakája lesz a Magyar Ede téren

2021.08.07. 14:38

Az Orgonák éjszakája és a fagyi kehely találkozása – Fotók

Ámulatba ejtő – mondhatjuk majd ezt sokszor szombat este több okból is a Reök-palota előtti téren Szegeden, ahol a Filharmónia Magyarország harmadik alkalommal rendezi meg az Orgonák éjszakáját.

Kiss Anna

20210805 Szeged Orgonák éjszakája, melyre egy egyedülálló, Hangszerek Királynője elnevezésű fagyi kelyhet készít a Reök cukrászda. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Magda Dávid orgonaművész játékát és Krizbai Gergely képzőművész performansz produkcióját láthatja a közönség. Azonban ebbe a varázslatba a palotában lakozó cukrászda csapata is bekapcsolódik, és egy fenomenális fagylaltkelyhet készítenek, amit csakis szombaton lehet fogyasztani.

A hangszerek királynője a Reök Cukrászda három legkülönlegesebb fagylaltjából áll össze: Mozartból, Buenóból és sós csokis kekszből. Mindezt csodásan körülöleli a csokoládéöntet, a gombócok tetejére pedig egy kiadós mennyiségű tejszínhab kerül, és persze a dekoráció sem marad ki. Igazi kalóriabomba. Ugyanakkor a kehely megjelenése remekül visszaadja a hangszer kinézetét. Baranyi Loretta üzletvezető mutatta be lapunknak, hogy hogyan is válik a tejszínhab és a csokiöntet billentyűkké, a rolettikkel miként tudják megjeleníteni a hangszerek királynőjének sípjait, és ha már királynőről van szó, akkor az ostyalapokkal hogyan tudják megkoronázni az alkotást.

Az üzletvezető elmondta: a pisztácia, a csokoládé, a sós karamell és a sós csokis keksz alkotta ízvilág reményeik szerint sokak tetszését elnyeri majd, hiszen ezek a fagylaltkülönlegességeik külön-külön is népszerűek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában