Csongrád-Csanád megye

2021.08.03. 10:28

Ingyen oktatnak informatikát

Július végétől jelentkezhetnek az ér­deklődők az Újratervezés Programban másodszor meghirdetett informatikai képzésre.

Munkatársunktól

Szeged, 20210802. Újra lehet jelentkezni ingyenes informatikai szakképzésre. Illusztráció Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Tavaly, a járvány alatt az otthoni munkavégzéssel felértékelődtek a digitális készségek, az informatikai területen dolgozók száma több mint 26 ezer fővel nőtt. Mivel van tere a bővülésnek, ezért újra elindítjuk az ingyenes informatikai alapozó képzést – nyilatkozta György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár.

A képzés a program első körének tapasztalatai alapján 4 hétre rövidül, ezzel is alkalmazkodva a munkaerőpiac gyorsan változó igényeihez. Az e-learning tananyag feldolgozása – előzetes tudástól függően – napi 2–6 óra elfoglaltságot jelent, így rugalmasan beépíthető a mindennapokba. Szakmai garanciát jelent, hogy a tananyag tartalmát a legnagyobb hazai képzők ajánlották fel a résztvevőknek.

Az ingyenes program ezúttal 10 ezer ember számára biztosít lehetőséget informatikai ismereteinek bővítésére.

A képzés a jelentkezések függvényében au­­gusztus elején kezdődhet el, és sikertelen vagy el nem végzett záróvizsga esetén sincs visszafizetési kötelezettség. A tavalyi év­­hez hasonlóan a kurzust teljesítők közül 500-an százszázalékos állami támogatással tanulhatnak tovább a Struktúraváltó Program bizonyítvánnyal záruló képzéseinek egyikén, és válhatnak programozóvá. A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az ujratervezes.nive.hu linken keresztül érhetők el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában