Magyarország Cukormentes Tortája

2021.08.03. 18:14

Különdíjas lett a Reök cukormentes tortája – Videó

A Leginnovatívabb Cukormentes Torta díját kapta az idei Magyarország Cukormentes Tortája versenyen a Reök cukrászda Szeszélyes Dió nevű alkotása. A döntő legjobb 5 tortája között a cukrászda egy másik alkotása is szerepelt, azt nem díjazták. Magyarország tortája egy fővárosi cukrász Napraforgó nevű remeke lett.

Munkatársunktól

20210513 Szeged A Reök cukrászda két tortája is esélyes az év cukormentes tortája címre. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Dovalovszki Barbara, Csonka László, Novák Ádám, Rádai Edina.

Fotó: Archív fotó: Frank Yvette

Kihirdette augusztus 3-án a szervező, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Parlamentben az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny végeredményét. Az előző évekhez hasonlóan most is született szegedi siker: különdíjas lett a Reök Kézműves Cukrászda Szeszélyes Dió névre keresztelt finomsága.

A Leginnovatívabb Cukormentes Torta díját kapta Novák Ádám és Dovalovszky Barbara alkotása, amelyről korábban lapunknak azt mondták, gyakorlatilag a cukormentes zserbót alkották meg torta formában.

A döntőt egyébként, amelyen Magyarország tortáját is keresték, még június elején tartották a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában, akkor a cukrászoknak a helyszínen kellett elkészíteniük alkotásaikat. Itt a Reök cukrászda egy másik finomsága is versenyzett, a Havasi Málna ugyanis szintén a TOP5-be került cukormentes kategóriában.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt tíz éve azért hozták létre, hogy felhívják a figyelmet arra: lehet olyan ízletes édességeket is fogyasztani és készíteni, amelyek nem tartalmaznak finomított lisztet, hozzáadott cukrot, illetve semmilyen tartósítószert és adalékanyagot sem.

A Magyarország Tortája címet, amelyet szintén kedden adtak át, Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a Napraforgó fantázianevű torta viselheti idén. Ebben a napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz dominál. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a Beszterce rózsája és a Nimród fantázianevű alkotásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában