Helyi közélet

2021.08.02. 08:14

Lendület: hat szegedi kutató nyert támogatást

Rekord és szenzációs siker, hogy a Szegedi Tudományegyetem Kémiai Intézetéből hat, azon belül egyetlen tanszékről négy fiatal kutató nyerte el a 12 éve létező MTA „Lendület” programjának támogatását.

Munkatársunktól

A „legLENDÜLETesebb” címet az SZTE Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék kapta. Az SZTE Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék munkatársai közül Janáky Csaba elsőként nyert támogatást az MTA „Lendület” pályázaton a 2014 és 2019 közötti időszakra. Szilágyi István 2017, Czakó Gábor 2019 óta működtethet „lendületes” kutatócsoportot.

2021-től Juhászné Csapó Edit szervezhet maga köré csapatot. A közös munkába bekapcsolódik az SZTE Kémiai Intézetben működő Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékről az Enyedy Éva Anna egyetemi docens által alapított MTA-SZTE „Lendület” Funkcionális Fémkomplex Kutatócsoport is. A programban szintén sikerrel járt az SZTE Kémiai Intézet legelső „Lendület” pályázati nyertese, dr. Kukovecz Ákos, az intézet vezető professzora.

Az MTA „Lendület” program egyik célja a sikeres fiatal kutatók elvándorlásának visszaszorítása.

Címkék#Szeged#szte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában