Csongrád-Csanád megye

2021.08.30. 14:36

Még barátkozni kell az új energiacímkékkel

Munkatársunktól

– Új energiahatékonysági jelzések léptek életbe márciustól, de ezeket a vásárlók kevésbé ismerik, ezért nem bíznak az új jelölésekben. Tartanak például a D-címkés háztartási gépektől, pedig lehet, hogy az a legjobb, ami adott kategóriában kapható – állapítja meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az új szabályozással párhuzamosan a fogyasztási értékeket is módosították, vagyis egy korábbi A+++-os gép az új rendszerben C vagy D értékelést kaphat.

Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy bizonyos gépek esetében még nincs is a piacon olyan, amely akár B vagy A osztályzatot érdemelne. Ennek az oka, hogy a szabályozás előre tekintett, azaz „helyet hagytak” a jövőben megjelenő, még alacsonyabb fogyasztású gépeknek. Mivel korábban lehetőleg az A betűs gépeket keresték, a fogyasztók nehezen bíznak meg az ABC folytatásában. A nagyobb, ismertebb márkákat továbbra is bizalommal veszik a vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában