Zarándoklat

2021.08.21. 16:17

Szegedre érkezett az áldott kereszt

K. A. R.

Tisztelegve Magyarország védőszentje, Szűz Mária előtt a zalalövői cigány Áldott Kereszt Egyesület országos Mária-zarándoklatra indult, amely augusztus 21-én megyénket is érintette. Szegeden a dómban Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök köszöntötte a zarándokokat és áldotta meg a keresztet.

Kövesi Csaba, az egyesület elnöke lapunknak arról számolt be, hogy Szegedről a Békés megyei Szarvasra vitték tovább keresztet, a zarándoklatuk pedig szeptemberben Budapesten ér véget a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején. Az egyesület útja egyébként a Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indult, itt talált ugyanis otthonra korábban a közösség jelképe, az áldott kereszt.

Kövesi Csaba elmondta: a több napja tartó zarándoklatuk során kapták a jó hírt arról, hogy a magyar állam forrást biztosít számukra a kegyhely felújítására, amely már régóta nagy álmuk volt.

A kereszt elnevezése egyébként onnan ered, hogy a Vatikánban már négy alkalommal áldotta meg a pápa, legutóbb 2017-ben kérte rá Isten áldását Ferenc pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában