Rendeződik a konfliktus

2021.08.05. 17:28

Továbbra is népszerű fürdőhely a mindszenti tiszai strand

Továbbra is az egyik népszerűbb térségi fürdőhely a mindszenti tiszai strand. Az üzemeltetési háttérmunka a kezdeti nehézségek után úgy tűnik, egyenesbe jött. 

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Békés képet mutatott a zsúfo­lásig megtelt mindszenti strand az elmúlt hétvégén. Egy, a sült hal árát kifogásoló panaszfoszlány hallatszott ki a tömegből, amott a vendéglátós mormogott valamit a nehézkes áruszállítás miatt, összességében mégis elégedettnek tűntek a helyiek és a strandolók. Évek óta feszült némi ellentét az üdülőtulajdonosok és a szórakozni vágyó, főként fiatalabb korosztály között, mégis nehezen megítélhető a valós helyzet. Egy középkorú helyi lakos már akkor azt magyarázta: húsz évvel ezelőtt is emiatt konfrontálódtak, szerinte Mind­­szent érdeke, hogy a fiatal korosztály találjon valami szórakozási lehetőséget. És a szabadstrand esténként erre kitűnő hely.

A tiszai strand idei új üzemeltetői még júniusban összehívott lakossági fórumon je­lezték békítő szándékukat és igyekezetüket a nyugalmas együttélés megteremtésére a nyári szezonban.

Akkor imitt-amott lehetett hallani a nyaralók előtt halomban parkoló autók, a szemétszállítási hiányosságok, illetve a hétvégenként éjszaka a parton hangoskodók miatti panaszt.

Mint a szabadstrandot a Bár­­ka Terasz vezetőivel karölt­­ve üzemeltető Koczka Gábor lapunknak elmondta: a kezdeti nehézségek és a kirívó esetek után mostanra a vendégek kezdik megszokni a kialakult forgalmi rendet. Az üdülőtulaj­donosok helyzetét megkönnyíti a korlátozott forgalom, némi technikai probléma után a jegyrendszeres parkolás is működik. Alig van panasz a hétvégi rendezvényekre, úgy látja, az üdülőtulajdonosok összességében toleránsak a fiatalokkal. Reméli, hogy ehhez hozzájárulnak az új intézkedések. Az üzemeltető meghallgatja a panaszokat és javaslatokat, olykor a bejelentőknek igazat adva finomított, korrigált a rendszeren.

Kérdésünkre elmondta: a kutyás strand esetében is akad rendhagyó eset, az összképpel mégis elégedett. Úgy látja, a kutyatartók egymásnak jelzik az olyan kifogásolható viselkedést, mint a hátrahagyott kutyapiszkot vagy a póráz nélküli sétáltatást. Közben megoldódott a nyár elején még kifogásolt szemétszállítás: az üdülőtulajdonosoknak Koczka Gábor osztja ki a szükséges mennyiségű szemetes­zsákot, amellyel majd ő maga számol el az önkormányzatnál.

A szezon zárását pedig az időjáráshoz alakítják majd. A fejlesztések között említi a külön pelenkázóhelyiséget, illetve a pici babáknak szánt mentőmellényeket, illetve a népszerű sup-bérlési lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában