a legrosszabb részeket is teljesen felújították

2021.09.30. 17:05

Átadták a felújított kerékpárutat Tiszaszigeten

Átadták a Tiszaszigetet és a határátkelőhelyet összekötő, felújított kerékpárutat csütörtökön. A Mélypont emlékhelyhez is vezető bicikliút legrosszabb állapotú részeire teljesen új alap és aszfaltréteg került.

Varga Lilla

Tiszasziget 2021.09.30. Ferenczi Ferenc polgármester és Bartók Csaba képviselő az elkészült kerékpár úton sétál fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Tíz évvel ezelőtt épült az a bicikliút, amely összeköti Tiszaszigetet a Szerbia felé vezető határátkelőhellyel. Az akkori építkezés friss töltésének nem kedvezett az akkori csapadékos időjárás és ezért az út töltése megcsúszott az évek során. Ennek következtében a kerékpárút több helyen is megrepedt.

– A természet ereje tovább rontotta az út minőségét, amely így a kerékpárosok számára egyre több bosszúságot okozott - nyilatkozta korábban Ferenczi Ferenc, a település polgármestere. A Magyar Falu Program fejlesztési keretére 2020-ban több pályázatot is benyújtottak, melyek közül az egyik legfontosabb projektjük a határig húzódó kerékpárút felújítását előirányzó beruházás volt.

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, önkormányzati képviselő a szeptember 30-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly a Magyar Falu Program fejlesztési keretére benyújtott pályázat első körében nem nyert támogatást az önkormányzat. Azonban összefogással és segítséggel sikeresen megkapta az önkormányzat azt a 38 millió forint összegű támogatást, amellyel elindulhatott a kerékpárút felújítása.

A politikus kiemelte, hogy a munkálatok a határidőre elkészültek és ezáltal átadták a megújult bicikliutat a forgalom számára. A teljes út 3,5 kilométer, ebből összesen 1,2 kilométert javítottak ki. Mint fogalmazott, nem csak a határon túli közlekedés szempontjából volt kiemelkedően fontos a kerékpárút, hanem turisztikailag, azaz a Mélypont emlékhely megközelítése miatt is. A tervek szerint a jövő év tavaszán Szegedtől egészen a határátkelőig tartó út teljes burkolata megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában