Ruzsa

2021.09.17. 15:30

Autók és robotok a nagyteremben – Fotók

Csütörtökön és pénteken a Szegedi LEGO Klub gyűjteményének egy részét láthatták a gyerekek a ruzsai művelődési házban.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Valami AK-t össze kéne rakni. Mondjuk, ebből nem lesz AK-47-es, mert nincs rá idő – mondta lemondóan nyolcadikos Dudás Rómeó Péter és feladta, hogy megépítse legókockákból a legendás szovjet gépkarabélyt. A ruzsai fiú és osztálytársai a művelődési házban rendezett legókiállításra érkeztek.

A kiállítás szervezője és megálmodója, Császár Ágota, ruzsai könyvtár köszöntötte a gyerekeket és mutatta be a kiállítás darabjait.

– Régi álmom ennek a megszervezése. Mórahalmi kollégám, Kovács-Tanács Istvánné segítségével sikerült – magyarázta.

Csütörtökön és pénteken szegedi legógyűjtők ritkaságait és érdekességeit lehet megtekinteni a ruzsai művelődési házban, ahol két napon át egymásnak adják a kilincset nem csak a helyi óvodások és iskolások, de még a zákányszékiek is.

A több mint 30 tagú Szegedi LEGO Klub tagjai között bolti eladó és egyetemista is van. A kis építőkockákból készült tárgyakat csoportosítva – épületek, járművek, robotok – lehet körbejárni. Azt is megtudtuk, ha a gyűjtők az összes legójukat elhozták volna, az be se férne a művelődési gáz nagytermébe.

Közben Rómeó tovább igyekezett.

– Valami kisebb fegyvert csak összedobok – mondta, és próbálkozás közben hozzátette, a járművek és a robotok tetszettek neki a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában